ZAČETEK

Tina Maze v soboto ne bo sama

Objavljeno 16. oktober 2014 23.11 | Posodobljeno 16. oktober 2014 23.11 | Piše: STA, T. L.

V Söldnu ob Tini Maze še tri Slovenke.

SÖLDEN – Na uvodni tekmi svetovnega pokala alpskih smučark v avstrijskem Söldnu bodo nastopile štiri Slovenke. V soboto, 25. oktobra, bodo prve veleslalomske točke naskakovale Tina Maze, poleg nje pa bodo nastopile še Ana Drev, Katarina Lavtar in Tina Robnik, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Mazejeva bo letošnjo veleslalomsko uverturo na ledeniku Rettenbach nad Söldnom prvič odprla v vlogi aktualne olimpijske prvakinje v tej disciplini.

Lani za začetek 18. mesto

Enaintridesetletna Črnjanka je lansko veleslalomsko premiero v Söldnu začela nekoliko zadržano z 18. mestom, zmagala je Švicarka Lara Gut. Na stopničke, s tretjim mestom, je skočila na slalomu v Leviju. A je veleslalomsko formo odlično tempirala prav za najpomembnejšo tekmovanje v sezoni, olimpijske igre. Na letošnjih olimpijskih igrah v Sočiju je veleslalomskemu zlatu dodala še naslov olimpijske prvakinje v smuku.

Mazejeva je rekordno sezono 2012/13, ki jo je kronala z osvojenim zmagoslavjem v skupnem seštevku svetovnega pokala, začela z zmagovalnim pohodom prav v Söldnu, kjer je trikrat stala na najvišji stopnički zmagovalnega odra, v letih 2002, 2005 in 2012.

Vrhunec nove sezone bo februarsko svetovno prvenstvo v ameriškem Vailu. Mazejeva ima s svetovnih prvenstev šest kolajn, štiri srebrne in dve zlati. Zlata je bila v veleslalomu leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu in v superveleslalomu leta 2013 v Schladmingu.

Poleg standardne udeleženke tekem svetovnega pokala Mazejeve bodo v slovenski ekipi še tri tekmovalke, zadnjo vstopnico za Sölden je dobila Robnikova, ki si je nastop v Avstriji zagotovila na podlagi internega primerjalnega treninga, ki je potekal v zadnjih dneh na ledeniku Hintertux.

Deli s prijatelji