MEDALJA

Tina Maze: Ta dosežek je kot zmaga

Objavljeno 14. februar 2013 20.23 | Posodobljeno 14. februar 2013 20.24 | Piše: Ma. F., STA

Na svetovnem prvenstvu v Schladmingu je že tretjič stopila na zmagovalni oder.

SCHLADMING – Tina Maze je bila zelo vesela današnjega odličnega dosežka na največjih tekmovanjih. Ko je po prvem veleslalomu kazalo, da je šlo vse narobe in da je prvenstvo v tej zanjo zelo dolgi in naporni sezoni začelo terjati svoj davek, se je Korošica v finalu z novo vrhunsko vožnjo že tretjič v Schladmingu zavihtela na oder za zmagovalke.

»Za mano je res težak dan, podobna tekma kot v Val d'Iseru. Po prvi vožnji je bilo težko smučati, sem se borila, občutka nisem našla, težko je bilo smučati. Ko prideš na takšen 'hang', moraš biti stoodstoten. V prvi vožnji je bilo res težko, potem sem se zbrala in 'naštimala', kot se znam. V prvi vožnji sem ujela ritem šele v zadnjih petih vratcih, kar sem odnesla s sabo za drugo vožnjo ter uvidela, da se da smučati tudi zadnja vratca. V drugi vožnji je bilo to žal premalo. Tessa (Worley) je namreč naredila tako razliko že v prvi vožnji, da jo je bilo v drugi težko premagati. Sem pa vesela, da sem ugnala ostali dve tekmovalki. Mogoče smo malo računali, da bo Tessa danes naredila napako, ampak odzvala se je tako, kot se mora, za kar ji lahko samo čestitam,« je pot do novega velikega uspeha opisala Tina.

Druga proga ji je veliko bolj ustrezala

Po koncu današnje tekme je bila Črnjanka veliko boljše volje in se je strinjala z ugotovitvijo, da je danes osvojila srebro, medtem ko je v superkombinaciji izgubila zlato: »Barva odličja je na koncu ista, zadovoljstvo pa je danes zanesljivo večje. Enostavno zato, ker sem se borila sama s sabo. Premagala sem samo sebe, znova dokazala, da sodim v veleslalomski vrh. To je bila zanesljivo najtežja tekma na tem prvenstvu in bi se strinjala z ugotovitvijo trenerja Livia Magonia, da ima to srebro zlat lesk. Je dan, ko sem premagala samo sebe. Bilo je težko, občutek ni bil pravi. Po prvi vožnji mi je bilo zelo težko, stvari so se mi podirale in v teh trenutkih je vedno težko, vendar pa sem se nato pravilno odzvala in zato je danes ta dosežek tak kot zmaga, nad samo sabo in ne nad drugimi,« je še dejala Tina.

Slovenska šampionka je bila vesela podpore družine s tribun, mame Sonje, očeta Ferda in sestre Maje: »Lepo je, da so tu, da se zabavajo, da uživajo v tem, ker je res nepozabno.«

Deli s prijatelji