SMUČANJE

Tina Maze sovraži, da druge uživajo, ko jo premagajo

Objavljeno 13. december 2014 18.34 | Posodobljeno 13. december 2014 18.34 | Piše: P. Pa.

Naša smučarka v novi sezoni spet dokazuje, da je vrhunska smučarka.

ÅRE – Tina Maze nadaljuje vrhunske predstave. V skupnem seštevku je pred Anno Fenninger povečala prednost že na 257 točk. Po današnjem drugem mestu je dejala, da je za njo super vikend, a je nekoliko tudi utrujena. »Želela sem si hitrejših nog v drugem teku, da bi lahko dodala. A Švedinje so tudi doma »naspidirane« na polno. V petih vratih sem dobila kol v glavo,« je dejala za RTV.

Tina je povedala, da na progi težav ni imela, da je bila lepo postavljena. Glede na natrpan urnik pa je priznala, da potrebuje počitek, a se malo regenerira.

Smučanje ji pomeni vse

Časovna razlika med Kanado in Švedsko je skrbela tudi Massija. Na slalomskem vrhu so bile tekmovalke, ki so se pripravljale le na te tekme. Tina po včerajšnji zmagi slaloma ni trenirala. V nadaljevanju je še povedala, da preprosto sovraži, »da druge uživajo, ko me premagajo, saj vem, da niso boljše od mene«.

Tinina letošnja sezona je zelo primerljiva z njeno rekordno sezono 2012/2013. Na vprašanje, ali letos bolj uživa, pa odgovarja, da je pred dvema letoma tudi uživala, vendar se je mogoče bolj »forsirala«. »Letos sem bolj pomirjena sama s sabo. Bolj poslušam svoje telo,« je dejala. Vrhunski rezultati v zadnjih tednih pa so »ogledalo mojega smučanja. Smučanje mi pomeni največ. Da smo spredaj v vseh disciplinah, smo vedeli že prej. Ko je Maria Höfl-Riesch zaključila kariero, sem ostala sama, ki na takšnem nivoju smuča vse discipline. Tudi pri moških ni nikogar, ki bi smučal v vseh disciplinah tako,« je dejala Tina in priznala, da tudi zaradi tega tako uživa.

Deli s prijatelji