A NE RAZKRIVA ŠE

Tina Maze se je odločila, ali bo še smučala

Objavljeno 21. september 2016 14.30 | Posodobljeno 21. september 2016 14.30 | Piše: Mo. S.

Kaj bo z morebitnim nadaljevanjem njene kariere, bo sporočila tik pred začetkom nove tekmovalne sezone.

Smučarska šampionka Tina Maze, ki je preteklo tekmovalno sezono izpustila in se raje posvetila drugim stvarem, tudi dokončanju fakultete, še vedno ni uradno sporočila, ali se na bele strmine vrača ali ne.

Vse več je sicer namigov, da se od profesionalnega smučanja poslavlja, nekateri menijo tudi, da se bo odslej morda posvetila le disciplini ali dvema, slalom pa bo zagotovo izpustila, spet tretji upajo, da se vrne v vsem svojem sijaju.

Povedala bo vsem hkrati

Sama pa ne želi namigovati na nič od tega, ampak je raje sklicala tiskovno konferenco, na kateri bomo njeno odločitev, kakršna koli že je, izvedeli vsi mediji hkrati. Kot poroča Delo, Mazejeva tudi letos ne bo izpustila tradicionalnega uvoda sezone v Söldnu, le da je na startu tokrat očitno ne bo. Korošica je sicer tja povabila novinarje, ki jim bo razkrila svoje načrte za prihodnost. To bo v četrtek, 20. oktobra, le dva dni pred začetkom nove sezone v alpskem smučanju.

Čeprav 33-letnica priznava, de je ritem, kot ga je imela v preteklih letih, res mučen, ima smučanje še vedno neznansko rada. O tem, kaj bo povedala, sicer lahko razglabljamo na dolgo in široko, še najbolje pa bo, da raje počakamo, da to stori sama.

Deli s prijatelji