MENJAVA TRENERJA

Tina Maze sama sebi ne more verjeti

Objavljeno 11. januar 2014 18.51 | Posodobljeno 11. januar 2014 18.51 | Piše: STA, Mo. S.

»Lahko bi bilo boljše, bom pa poiskala pozitivne stvari,« je povedala o današnjem smuku, prvem pod vodstvom Maura Pinija.

Tina Maze.

ALTENMARKT-ZAUCHENSEE – »Sami sebi nisem mogla verjeti, še sedaj skorajda ne, da sodelujemo s trenerjem Maurom Pinijem. Vedno sem ga imela za enega najboljših trenerjev v svetovnem pokalu in ga zelo spoštujem. Imeli smo veliko srečo, da je lahko prišel k nam, saj je v tem delu sezone zelo malo prostih trenerjev, še posebej pa ne tako dobrih, kot je Pini. Tudi zato je vzdušje v ekipi zdaj veliko boljše in zdaj je bistveno lažje nadaljevati,« je danes o spremembi v svoji ekipi povedala naša najboljša smučarka Tina Maze.

Prvo tekmo pod vodstvom novega trenerja je začela s številko 17, po odlični predstavi v zgornjem delu pa je uvrstitev nekoliko pokvarila spodaj, ko jo je odneslo iz idealne smeri. Na koncu je osvojila 12. mesto,image a ostaja optimistična.

Išče pozitivne stvari

»Mislim, da sem dobro odpeljala zgornji del, spodaj pa me je hitrost presenetila in me je odneslo ven. Lahko bi bilo boljše, bom pa poiskala pozitivne stvari. Zgornji del je bil dober in tega sem vesela. Prvi dan se še čuti, da se v prvih šestih sekundah zelo pospeši hitrost. Potem pa se tega navadiš. Lep smuk je in tu je lepo nastopiti,« je šampionka povedala o današnji tekmi.

Jutri jo čaka še superkombinacija, ki tekmovalki njenega kova ne bi smela povzročati prevelikih težav.

Deli s prijatelji