POVRATNICA

Tina Maze po poti Japonke?

Objavljeno 19. maj 2015 14.40 | Posodobljeno 19. maj 2015 14.40 | Piše: STA, D. P.

»Če sem iskrena, pred odmorom nisem mislila, da se bom še vrnila, po Sočiju sem bila prepričana, da bom končala kariero. Toda začela sem pogrešati občutke zadovoljstva po dobrem nastopu.«

TOKIO – Japonska umetnostna drsalka Mao Asada, trikratna svetovna prvakinja in dobitnica srebrne kolajne z olimpijskih iger v Vancouvru, si je po lanskem marčevskem svetovnem prvenstvu v domači Saitami vzela premor od tekmovanj. A drsanje je začela hitro pogrešati in se je po dobrem letu že vrnila na led.

Maja prvi trening

»Na začetku maja sem začela vaditi. Če sem iskrena, pred odmorom nisem mislila, da se bom še vrnila, po Sočiju sem bila prepričana, da bom končala kariero. Toda začela sem pogrešati občutke zadovoljstva po dobrem nastopu, zato sem se odločila za vrnitev. Upam, da bom čim prej dosegla pravo formo,« je dejala Japonka, ki je v Sočiju zasedla šesto mesto, slabši vtis pa je popravila z naslovom svetovne prvakinje le mesec pozneje.

Cilj: popolna vrnitev

»Za zdaj o uvrstitvah na tekmovanjih še ne razmišljam, niti o olimpijskih igrah v Pjongčangu. Želim si le najbolje drsati, ne želim se vrniti na pol,« je še dodala 24-letna drsalka, leta 2006 v Ljubljani tudi mladinska svetovna prvakinja.

Deli s prijatelji