SUPERVELESLALOM

Tina Maze na odličnem tretjem mestu

Objavljeno 21. december 2014 11.00 | Posodobljeno 21. december 2014 13.50 | Piše: A. L.

Za vodilno je zaostala zgolj 13 stotink sekunde.

Tina Maze.

VAL D'ISERE – Današnjo superveleslalomsko tekmo v Val d'Iseru so zaznamovali odstopi. Na srečo ni bilo hujših padcev, katerim smo bili priče včeraj (grdo je padla tudi Maruša Ferk in se polomila), a kar nekaj tekmovalk je zgrešilo postavljena vrata.

Po včerajšnjem sedmem mestu nas je zanimalo, kaj bo danes lahko storila Tine Maze. Na progo se je podala s številko 22. Pred njo je startala Američanka Lindsey Vonn, ki je včeraj slavila v smuku, danes pa do cilja ni prišla – zadela je vrata in padla. Sprva je obležala na progi, a se je nato pobrala in ni bilo videti, da bi bila poškodovana. Tina je ob prvem vmesnem času zaostajala kar 45 stotink sekunde za takrat vodilno Elisabeth Goergl (Avstrija). Ob drugem merjenju ga je zmanjšala na 29 stotink sekunde, ob tretjem pa je bil zaostanek le še nekaj stotink. A ciljno črto je prečkala s 13 stotinkami zaostanka za najhitrejšo, kar je bilo dovolj za tretje mesto. Na drugem mestu je Avstrijka Anna Fenninger (+0,05).

Ilka Štuhec je bila s startno številko 26 27. (+3,00), Vanja Brodnik (56) pa 29. (+3,47). 

Lestvica

Tina Maze je na superveleslalomski lestvici trenutno na tretjem mestu (pred njo sta Lara Gut in Lindsey Vonn), v skupnem seštevku pa je naša šampionka zbrala že 596 točk – med njo in najbližjo zasledovalko Anno Fenninger je 169 točk. Vonnova zaostaja še 15 točk več.

Deli s prijatelji