PRED ZAČETKOM SEZONE

Tina Maze meri na globus in že načrtuje premor

Objavljeno 11. oktober 2014 11.49 | Posodobljeno 11. oktober 2014 11.59 | Piše: P. Pa.

Naša naboljša smučarka ima tudi za sezono 2014/15 visoke cilje.

»Vidim se, kako celotno poletje preživim ob morju, iščem sončne žarke in neizmerno uživam,« je dva tedna pred začetkom nove sezone dejala Tina Maze, ki očitno tudi že načrtuje prihodnje poletje.

»Po vseh teh letih treningov, potovanj in tekem moje telo preprosto potrebuje počitek. Načrtujem premor, ki pa še ne pomeni zanesljivega konca kariere. V tem trenutku ne vem, ali bom po sezoni 2014/15 smuči dokončno postavila v kot. Morda bom izpustila le eno sezono in se nato vrnila. O tem veliko razmišljam. Iščem najboljšo pot. Odgovora nimam. Čutim pa, da potrebujem premor,« je v intervjuju za siol.net priznala naša najuspešnejša smučarka.

Simpatična Črnjanka je priznala, da so tudi za to sezono njeni cilji visoko postavljeni. Želi si ostati med najboljšimi. Poseči si želi tudi po velikem kristalnem globusu.  »To je celo moj cilj. Zavedam se svoje smučarske kakovosti. Dobro vem, kako visoko lahko posežem. Ko razmišljam o tem boju, vedno primerjam moč svojih konkurentk z osebno predstavo o lastnem dometu. Dobro se poznam, zato lahko brez zadržkov napovem, da bom merila na sam vrh.« Tina pravi, da je spoznala, da športni uspehi sami po sebi ne prinašajo sreče, in da se zaveda, da so tako uspehi kot tudi neuspehi sestavni del življenja in športa.

Deli s prijatelji