SREČA V NESREČI

Tina Maze doživela nesrečo z motorjem

Objavljeno 10. oktober 2013 19.46 | Posodobljeno 10. oktober 2013 19.56 | Piše: STA, Ma. F.

Zgodilo se je pred nekaj tedni v italijanski Gorici, naša šampionka pa jo je odnesla le z nekaj praskami.

BRNIK – Na Brniku so se danes predstavile slovenske smučarske reprezentance za olimpijsko sezono 2013/14. V središču pozornosti so bili najboljši iz lanske zime: Tina Maze, Peter Prevc, Jakov Fak in drugi, ki so stali na stopničkah na svetovnih prvenstvih in svetovnih pokalih. Večina komaj čaka, da se naporne priprave končajo in da se končno začnejo tekme.

Prva je javnost nagovorila kraljica belih strmin v lanski sezoni Tina Maze, ki je pravkar končala priprave v Hintertuxu in Gorici. »Čez nekaj dni se, hvala bogu, začne sezona. Poleti smo bili pridni, a živim za zimo. Zdaj potekajo zadnje priprave. V tem uživam in se veselim, a ne bom preveč govorila, raje smučam,« je v uvodu dejala Korošica.

Nesreča z motorjem

Tina je imela pred tedni nekaj smole pri vožnji z motorjem, saj jo je nepazljiva voznica v italijanski Gorici zbila, vendar jo je naša šampionka odnesla le z nekaj praskami. »Zdaj je na vrsti Sölden. Tega vsako leto težko čakam. Ta tekma je vedno težka, sama pa bom skušala že tam pokazati svoje najboljše zavoje.«

Nosilno vlogo med biatlonci je imel lani Jakov Fak, ki bo v Sočiju branil olimpijski bron iz Vancouvra 2010, takrat še za Hrvaško. Lani se mu je na koncu sezone tesno izmuznilo tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar sedemkrat pa se je prebil na stopničke za zmagovalce. »Upam, da bom izboljšal to četrto mesto. Bomo videli, a skušal bom biti čim boljši,« je bil kratek Fak.

Belih strmin se veseli tudi Filip Flisar

Enake so želje deskarjev Žana Koširja in Tima Kevina Ravnjaka, ki je poleti že nastopil na uvodni tekmi svetovnega pokala na Novi Zelandiji in zasedel osmo mesto. Skakalci so pravkar končali poletno veliko nagrado, a tudi oni se bolj veselijo snega. »Zdaj smo nekako naredili grobo moč. Čaka nas še brušenje malenkosti, ki bodo potem odločale na tekmah,« je pristavil dobitnik dveh medalj z lanskega svetovnega prvenstva v Italiji Peter Prevc.

Zelo dobre volje je bil tudi smučar Filip Flisar, ki je na pripravah v Čilu na eni od preglednih tekem ugnal vse slovenske smukače in dobil potrditev o dobrem delu. Še veselejši pa je, ker bo v sezoni sploh lahko nastopal, saj mu je grozila operacija rame in trimesečni počitek, a se je rama pozdravila.
 

Deli s prijatelji