FAVORITA

Tina in Jakov v boj za kolajni

Objavljeno 14. februar 2013 09.47 | Posodobljeno 14. februar 2013 09.47 | Piše: T. L, STA

Jakov Fak bo na tekmi branil zlato medaljo z lanskega prvenstva v Ruhpoldingu.

Jakov Fak.

SCHLADMING, NOVE MESTO – Tina Maze in Jakov Fak gresta danes v boj za novi medalji: Tina bo tretjo kolajno na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu napadala s startno številko tri. Na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Novem Mestu na Češkem pa moške čaka nastop na posamični tekmi, ki se bo začela ob 17.15. Slovenski junak prvenstva, Jakov Fak, bo na tekmi branil zlato medaljo z lanskega prvenstva v Ruhpoldingu.

Veleslalom ob 10. uri 

Mazetova, ki je pod goro Planai že osvojila zlato v superveleslalomu in srebro v superkombinaciji, bo v veleslalomu branila naslov svetovne prvakinje. Tina, ki je že predčasno osvojila mali kristalni globus v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala, je ena glavnih favoritinj na tekmi. Ženski veleslalom se bo začel ob 10. uri, druga vožnja pa bo na sporedu ob 13.30.

Fak: Treba bo biti maksimalno zbran

»Prav na vsaki tekmi prvenstva si želim najboljše, a bo današnja še toliko bolj posebna, ker branim zlato kolajno. Spomin na Ruhpolding je resda še živ, vendar sem osredinjen na Nove Mesto. Danes bo treba biti spet maksimalno zbran, če bo še snežilo, bo tudi proga zelo težka. Ne skrivam, da si želim še kakšne kolajne, pravzaprav bi si želel stopiti na najvišjo stopničko. Podobno najbrž razmišlja vsaj še deseterica najboljših biatloncev. Treba bo biti boljši od njih in prav neizmerna želja bo tudi eno mojih glavnih orožij. Ne bom se kar tako predal,« je o uspehu prepričan Fak. 

Deli s prijatelji