BRONASTO ODLIČJE

Tim-Kevin Ravnjak bronast na svetovnem prvenstvu

Objavljeno 17. januar 2015 20.53 | Posodobljeno 17. januar 2015 20.53 | Piše: STA, Ma. F.

Za nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka je to najboljša uvrstitev na velikih tekmovanjih v članski konkurenci.

Tim-Kevin Ravnjak.

KREISCHBERG – Slovenski deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak je na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Kreischbergu v snežnem kanalu osvojil bronasto odličje. Ravnjak je zbral 89,25 točke. Zmagal je Avstralec Scotty James z 91,50 točke, srebrni Kitajec Yiwei Zhang na drugem mestu jih je zbral 89,50, Ravnjak je tako za srebrom zaostal 0,25 točke.

Za nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka je to najboljša uvrstitev na velikih tekmovanjih v članski konkurenci. Do zdaj je bil najboljši v Stonehamu pred dvema letoma, ko je bil 22.

Ravnjak je navkljub bolezni oziroma težavam s kašljanjem, ki ga pestijo od zadnjih priprav na svetovno prvenstvo, svojo nalogo opravil že v prvi vožnji. Dvainosemdeset točk je zbral takoj na začetku, izkupiček pa ga je uvrstil na tretje mesto, za Jamesom in Zhangom. V drugi vožnji sta se pred svetovnega mladinskega prvaka iz Sierre Nevade 2012 in Valmalenca 2014 vrnila še Hiraoka in Avstralec Kent Callister.

Mladi Velenjčan, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 osvojil osmo mesto, je pred svojim zadnjim nastopom izgubil še eno mesto, pred njega se je vrnil olimpijski in svetovni prvak, Švicar Iouri Podladtchikov. A tam ni zdržal dolgo. Ravnjak je v tretji vožnji še popravil svoj točkovni izkupiček in se z 89,25 točke prebil na zmagovalne stopničke.

Deli s prijatelji