V BOLNIŠNICI

Tekmica Tine Maze ima črevesne težave

Objavljeno 14. november 2012 09.05 | Posodobljeno 14. november 2012 09.06 | Piše: D. P., STA

Vonnova je zaradi slabega počutja ob slalomu na Finskem odpovedala tudi nekaj promocijskih dejavnosti.

Američanka Lindsey Vonn.

VAIL – Potem ko so štirikratno zmagovalko svetovnega pokala alpskih smučark Lindsey Vonn zaradi neznanih zdravstvenih težav sprejeli v bolnišnico v Vailu, so danes razkrili, da ima Američanka hude črevesne bolečine. Njen predstavnik za stike z javnostjo Lewis Kay je pojasnil, da ima Vonnova težave s prebavili že kakšna dva tedna, a so se te stopnjevale.

Po slabem uvodu domov

Največja tekmica najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze za veliki kristalni globus v novi sezoni je morala prekiniti priprave na prihajajočo severnoameriško turnejo in poiskati zdravniško pomoč. Vonnovi se uvodni veleslalom v Söldnu, na katerem je Mazejeva zmagala, ni posrečil, namesto na uvodni slalom v Leviju pa se je raje odpravila domov v Združene države Amerike, kjer se je v Koloradu pripravljala na nadaljevanje sezone, ki bo 24. in 25. novembra v Aspnu, kjer bosta tekmi v slalomu in veleslalomu.

Fis ji ne dovoli na smuk

Zdaj je njene priprave prekinila skrivnostna bolezen, s katero se Vonnova po besedah tiskovnega predstavnika Kaya spopada že dva tedna. Te so se tako stopnjevale, da so se odločili za podrobnejši pregled v bolnišnici, zdaj pa v njenem taboru z nestrpnostjo čakajo izvide. Vonnova je zaradi slabega počutja ob slalomu na Finskem odpovedala tudi nekaj promocijskih dejavnosti.

Smučarka je pred kratkim doživela še eno razočaranje. Mednarodna smučarska zveza Fis je namreč zavrnila njeno prošnjo za nastop na moški smukaški preizkušnji 24. novembra v Lake Louisu.
 

Deli s prijatelji