HOKEJ

Tampa Bay Lightning prvi finalist lige NHL

Objavljeno 30. maj 2015 10.56 | Posodobljeno 30. maj 2015 10.56 | Piše: STA, A. L.

»Najboljše smo si prihranili za najpomembnejšo tekmo. To je bila ena naših najboljših predstav doslej,« je dejal kapetan Tampe Steve Stamkos.

Levo krilo Tampa Baya Palat (18) in obrambni igralec Hedman (77) v spopadu z obrambnim igralcem New Yorka Kleinom (8).

NEW YORK – Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so prvi finalisti letošnje lige NHL. Ekipa s Floride je dobila finale vzhoda, potem ko je premagala New York Rangers z 2 : 0.

Za Tampo, ki je Stanleyjev pokal zadnjič osvojila leta 2004, lani sta v zadnji tretjini zadela Kanadčan Alex Killorn (42.) in Čeh Ondřej Palat (52.).

Izstopal je tudi vratar Ben Bishop (mimogrede, Američan je), ki je ubranil vseh 22 strelov na svoj gol.

Ena najboljših predstav

Zanimivo je tudi, da Rendžerji doslej še nikoli niso izgubili sedme tekme na domačem ledu. »Najboljše smo si prihranili za najpomembnejšo tekmo. To je bila ena naših najboljših predstav doslej,« pa je razlog za poraz New Yorka opisal kapetan Steve Stamkos (Kanadčan).

Vratar New Yorka Šved Henrik Lundqvist je zbral 23 obramb, a za napredovanje ob sebi ni imel razpoloženih napadalcev, ki bi domačim zagotovili zmago. »Od finala smo bili oddaljeni le eno tretjino. Fantje so se res borili in seveda smo zelo razočarani,« pa je po tekmi povedal trener New Yorka Alain Vigneault (tudi Kanadčan).

Dvoboj za Stanleyjev pokal 2014/15 se bo začel v sredo, 3. junija. Nasprotnik Tampe bo zmagovalec med Anaheimom in Chicagom. Odločilna sedma tekma med tema ekipama bo na sporedu danes v Anaheimu. Če bo zmagala ekipa iz Kalifornije, bo imela ta prednost domačega igrišča tudi v finalu s Tampo, če bo uspešen Chicago, bo prva tekma velikega finala v Tampi.

Deli s prijatelji