TRENING

Svetovno prvenstvo: Ilka na prvem prva!

Objavljeno 08. februar 2017 12.34 | Posodobljeno 08. februar 2017 12.34 | Piše: STA, K. K.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je najbolje opravila prvi trening smuka na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu.

Ilka Štuhec.

ST. MORITZ Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je najbolje opravila prvi trening smuka na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu. Trenutno vodilna tekmovalka v smukaškem seštevku svetovnega pokala je v cilj prišla v času 1:34,53, druga je bila Švicarka Fabienne Suter (+ 0,43), tretja pa njena rojakinja Lara Gut (+ 0,81).

Vreme ga je prestavilo

Trening smuka, ki je v ponedeljek zaradi slabega vremena odpadel, je bil po startni številki 16, ki jo je imela 24-letna Avstrijka Mirjam Puchner, prekinjen za 30 minut, saj je ta v zgornjem delu proge, kjer se je v torek začela tekma v superveleslalomu, grdo padla, tako da so jo morali s helikopterjem prepeljati v dolino. Štuhčeva, ki je bila hitra tudi na torkovem superveleslalomu, kolajno pa ji je odnesla napaka po zgornjem delu proge, je dobro formo potrdila tudi na današnjem treningu, na katerem je do najboljšega časa prišla v spodnjem delu proge.

Perkova in Bucikova daleč zadaj

Manj uspešni sta bili preostali dve slovenski alpski smučarki. Maruša Ferk je trening končala na 34. mestu (+ 4,05), Ana Bucik pa na 50. (+ 6,59). Ženska smukaška preizkušnja bo na sporedu v nedeljo, pred tem pa alpske smučarke v petek čaka še tekma v superkombinaciji.

Ob 12. uri bo danes v St. Moritzu na sporedu moški superveleslalom, na startu pa bodo tudi štirje Slovenci Boštjan Kline (št. 10), Klemen Kosi (30), Martin Čater (34) in Miha Hrobat (38).

Deli s prijatelji