SUPERVELESLALOM

Superveleslalomska zmaga Jansrudu, Kosi 22.

Objavljeno 20. december 2014 15.42 | Posodobljeno 20. december 2014 15.42 | Piše: STA, A. L.

Kosi je zaostal 1,60 sekunde.

Klemen Kosi.

VAL GARDENA – Norvežan Kjetil Jansrud je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Val Gardeni. Drugi je bil domačin Dominik Paris (+ 0,46), tretje mesto pa je pripadlo Avstrijcu Hannesu Reicheltu (+ 0,54). Točke je osvojil le najmlajši Slovenec na startu. Klemen Kosi je bil z zaostankom 1,60 sekunde 22., Rok Perko pa 32.

Triindvajsetletni Mariborčan Kosi je prekinil rezultatski post slovenske moške ekipe za hitre discipline z najboljšim osebnim dosežkom v superveleslalomu in s svojimi prvimi devetimi točkami v tej disciplini. Pred tem je dvakrat osvojil točke v Wengnu v superkombinaciji, v kateri je s 14. mestom januarja 2013 dosegel za zdaj najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Tik pod robom dobitnikov točk je pristal drugi Slovenec na startu Perko, ki je bil za prve točke v sezoni tako kot na petkovem smuku malenkost prepočasen. Perko je zaostal 1,94 sekunde, od trideseterice, ki prejme točke v svetovnem pokalu, pa ga je ločilo devet stotink sekunde.

Karavana se bo preselila v bližnjo Alto Badio, kjer bo v nedeljo na sporedu veleslalom.

 

Deli s prijatelji