GLOBUS

Snežna kraljica
 že zbira kristal

Objavljeno 15. marec 2013 08.08 | Posodobljeno 15. marec 2013 08.09 | Piše: Drago Perko

Tina Maze je v novem dnevu brez tekme na finalu dobila mali kristalni globus za zmago v superveleslalomu.

Tina Maze se je razveselila malega kristalnega globusa (foto: Reuters).

LENZERHEIDE – Organizatorji zaključka svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju niti drugi dan finala niso imeli sreče. Narava je pokazala zobe, v sredo so se vremena Švicarjem prepozno razjasnila. Tina Maze je v ciljni areni prejela mali kristalni globus za najboljšo superveleslalomistko sezone. 
Začelo se je po že znanem scenariju, z meglo, nadaljevalo pa z močnim vetrom. Smučarke in smučarji so čakali, usoda tekme je bila v rokah vodstva tekmovanja in vremena. Ko se je to le malce popravilo, je vodstvo tekmovanja smučarje takoj poslala v ogenj. Po desetih tekmovalcih je bilo veselja konec; pred prekinitvijo je grdo padel Avstrijec Klaus Kröll. Nekaj minut po odpovedi moške je podobno usodo doživela tudi ženska tekma. Med smučarji si je superveleslalomski globus predčasno, že pred zadnjo tekmo, zagotovil Norvežan Aksel Lund Svindal, pri dekletih pa je Korošica po veleslalomu pokorila še superveleslalomsko konkurenco.

V torek brez priložnosti

»Občutki so super,« je bila vesela Tina, ki je že dopoldne na svoj facebook profil ponosno prilepila tekst slovenske himne, za vse tujejezične pa dodala še angleški prevod. Poteza je naletela na veliko odobravanje in navdušenje, takšno pa je bilo tudi Tinino počutje, ki se je po prejemu malega kristalnega globusa prepustila taktom Zdravljice, ki so zadoneli v razpihano švicarsko nebo. »Sezona je bila resnično enkratna. Izjemno sem oddelala vse tekme, ponosna pa sem, da sem zadržala ta visok ritem.« Odpovedi je niso vrgle iz tira. »V torek nisem bila razočarana, ker ni bilo smuka, ampak ker sem bila do treh v nizkem startu. Saj ni problem v tem, ali izgubim ali zmagam, ampak da sploh ne dobim možnosti, da kaj naredim,« je sklenila Tina, ki bo danes vadila slalom, jutri pa branila 9 točk prednosti in mali kristalni globus v tehnični disciplini, ki se je drži sloves loterijske preizkušnje.

Deli s prijatelji