RAZRED ZASE

Slovenskim orlom zmaga na ekipni tekmi

Objavljeno 31. januar 2015 18.09 | Posodobljeno 31. januar 2015 19.07 | Piše: STA, S. U.

Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Jernej Damjan in Peter Prevc so bili v Willingenu razred zase.

WILLINGEN – Slovenski smučarski skakalci Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Jernej Damjan in Peter Prevc so zmagovalci ekipne tekme za svetovni pokal v nemškem Willingenu. Drugo mesto so osvojili olimpijski prvaki Nemci, ki so za Slovenci (957,9) zaostali 26,2 točke, tretje pa Norvežani z zaostankom 41,4 točke.

Že po prvi seriji je bilo jasno – boj za medalje

Glede na izide prve serije, po katerih so Japonci na četrtem mestu za četrtouvrščenimi Slovenci zaostajali že za 46,7 točke, je bilo jasno, da se bodo za medalje udarili Nemci, ki so v tej sezoni zmagali že v Klingenthalu in Zakopanah, Norvežani, ki so za njimi zaostajali 8,9 točke, in Slovenci, ki so imeli 10,8 točke manj od Nemcev.

V odločilni drugi seriji je Slovenijo že po prvem skakalcu v vodstvo popeljal Jurij Tepeš, ki je bil s 137,5 metra dolgim skokom 13,5 metra daljši od Nemca Markusa Eisenbichlerja in še tri metre več od Norvežana Toma Hildeja. Nemci so zaostajali 18,5 točke, Norvežani že skoraj 31 točk.

Nejca Dežman (133,5 m) je prednost obdržal. Olimpijski prvaki so po skoku Marinusa Krausa (131,5) zaostajali 15,5 točke, Norveški zaostanek po skoku Andersa Jacobsena (133,5) je znašal 25 točk.

Nadaljeval je Jernej Damjan, ki je pristal pri 137 metrih. Norvežan Anders Fannemel je bil tri metre daljši in razliko za Slovenijo zmanjšal na slabih 20 točk, Richard Freitag pa je zaostal tudi za Norvežanom.

Prevc ni dopustil presenečenja

O zmagovalcu je odločala trojka Severin Freund, Rune Velta in Peter Prevc. Najprej je rokavico s skokom, dolgim 145 metrov, in najboljšo oceno serije vrgel Freund in krepko ugnal Velto, ki je v nekaj slabših razmerah pristal pri 129,5 metra. Peter Prevc pa ni dopustil presenečenja, bil pol metra krajši od Nemca in potrdil slovensko zmago.

V nedeljo bo v Willingenu še ena posamična tekma.

Deli s prijatelji