ZA OI

Slovenski hokejisti z novimi dresi

Objavljeno 20. februar 2013 12.25 | Posodobljeno 20. februar 2013 11.41 | Piše: D. P.

Sporna je barvna kombinacija.

LJUBLJANA – Hokejska reprezentanca Slovenije bo zaradi nastopa na olimpijskih igrah in zahtev Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) zamenjala barvo dresa. OKS je izrazil zadržke do hokejskih barv (belo-modro-rdeča), ki se razlikujejo od barv, ki so sprejete kot nacionalne barve Slovenije.

Edini drugačni

Hokejska zveza Slovenije pojasnjuje, da OKS ni odredil, da mora slovenska olimpijska hokejska reprezentanca svoj dres tem barvam prirediti, so pa poudarili, da bi bili potemtakem edini v slovenski olimpijski družini, ki bi bili drugačni.

Po premisleku in pogovoru z nekaterimi igralci so se v zvezi odločili, da ne bomo drugačni, da so to naše olimpijske igre in da želijo biti aktivni del slovenske olimpijske družine.

Kapetan podprl spremembo

Tomaž Razingar, kapetan olimpijske hokejske reprezentance: »To odločitev močno podpiram. Igralci, ki smo si olimpijske igre priigrali, ne želimo biti nekaj drugačnega znotraj olimpijske družine. Želimo biti del tega, in to v celoti. Če so se v OKS in MOK odločili, da so uradne barve Slovenije modro-zeleno-bela, mi to sprejemamo in bomo igrali s srcem – za Slovenijo. Smešno bi bilo, da bi bili vsi slovenski športniki v Sočiju oblečeni enotno, edino mi bi bili v barvah, na primer Slovaške. Zakaj le? Mi igramo ZA Slovenijo, in če bi nam rekli, da so naše barve fluorescenčno rumene, bi enako zagnano igrali zanje. Temu prepiru okoli barve našega dresa je treba narediti konec. Hrvate vidim z letala, pri nas pa ne veš, ali smo Slovaki, Čehi ali kaj tretjega. Vsaka slovenska reprezentanca ima neke svoje barve … Moje mnenje je, da bi bilo treba poenotiti vse reprezentance, da bi bili prepoznavni. Torej, igralci podpiramo odločitev in bomo s ponosom nosili predpisane barve Slovenije.«

Hokejska Zveza Slovenije in OKS zdaj že pripravljata nov dres v barvah olimpijske družine, ki bo februarja potovala v Soči.

Deli s prijatelji