SVETOVNI POKAL

Slovenski biatlonci visoko do treh četrtin

Objavljeno 15. januar 2015 18.17 | Posodobljeno 15. januar 2015 18.17 | Piše: STA, Ma. F.

Slovenska četverica Klemen Bauer, Jakov Fak, Rok Tršan in Janez Marič je dobila tekmo zasledovalcev in osvojila sedmo mesto z zaostankom 2:46,8 minute.

Jakov Fak.

RUHPOLDING – Biatlonci so v Ruhpoldingu opravili štafetno tekmo svetovnega pokala, ki so jo dobili Norvežani, potem ko je Emil Hegle Svendsen v zadnjem krogu prehitel Nemca Simona Schemppa, ki je zaostal 4,6 sekunde. Tretji so bili Rusi, ki so zaostali dobrih osem sekund.

Slovenska četverica Klemen Bauer, Jakov Fak, Rok Tršan in Janez Marič je dobila tekmo zasledovalcev in osvojila sedmo mesto z zaostankom 2:46,8 minute. Pred tem je kazalo veliko bolje, saj je Bauer Faku štafeto predal v vodilni skupini devetih reprezentanc, ta pa je pometel s tekmeci in si na prvem mestu pred Nemci in Norvežani pritekel že več kot 23 sekund prednosti. Tršan je v primerjavi z najboljšimi sicer izgubil minuto, a predal kot četrti. Marič pa je moral po zadnjem streljanju kar dvakrat v kazenski krog, s čimer je izgubil še zadnji stik z boljšimi ekipami, prednost pred zasledovalci pa je zadostovala za sedmo mesto.

Jakov Fak favorit za najvišja mesta

Tekmovalec dneva pred 12.000 gledalci je bil Jakov Fak, ki je v svoji izmeni opravil s skupino osmih tekmecev najboljših držav in si priboril veliko prednost pred tekmeci: »Z nastopom sem zadovoljen. Z zadnjim strelom v stoje sem sicer moral malo počakati, a mislim, da sem ostale danes v teku in streljanju deklasiral. Na progi je na določenih mestih drugačen sneg, ampak se da teči, saj imam super material. Zdravstveno stanje gre na bolje, čeprav še vedno kašljam in imam težave z nosom. To bo verjetno trajalo še nekaj časa. Jutri bom seveda poskušal ponoviti tak nastop. Tu se dobro počutim,« je po nastopu povedal Fak, ki bo v soboto ob podobnem nastopu eden izmed favoritov za najvišja mesta.

V soboto se bodo v Ruhpoldingu v sprintu pomerile tekmovalke.

Deli s prijatelji