V BOLNIŠNICO

Slovenska olimpijka ima težave s srcem

Objavljeno 13. januar 2015 12.51 | Posodobljeno 13. januar 2015 12.51 | Piše: D. P., STA

Kako dolgo bo dobitnica srebra v sprintu na olimpijskih igrah v Sočiju odsotna, še ni znano.

Vesna Fabjan.

LJUBLJANA – Slovenska smučarska tekačica Vesna Fabjan bo danes, potem ko je opravila številne zdravniške preglede, ti pa so potrdili, da ima srčno aritmijo, operirana. Kako dolgo bo dobitnica srebra v sprintu na olimpijskih igrah v Sočiju odsotna, še ni znano.

Sezone še ni konec?

»Te težave so me ovirale, saj je bila moja regeneracija za 20 odstotkov slabša. Poseg naj bi to rešil, zato z veseljem gledam naprej. Če bo vse potekalo kot mora, bom do konca tedna že doma. Po treh tednih bi lahko že trenirala, a bom morala biti previdna. Kaj to pomeni za nadaljevanje sezone, še ne moremo reči. Ob najboljšem scenariju bi lahko celo nastopila na svetovnem prvenstvu v Falunu,« je sporočila Fabjanova.

Muči jo aritmija

Fabjanova se v zadnjem času med treningi in tekmovanji kot tudi sicer ni dobro počutila. Prvi pregled je opravila pri trenerju ruske tekaške reprezentance, na podlagi posnetka EKG so postavili sum, da ima Slovenka aritmijo. Fabjanova se je obrnila na jeseniški funkcionalni laboratorij za neinvazivno kardiološko in angiološko diagnostiko, kjer so potrdili aritmijo, ki so jo med pripravljalnim obdobjem odkrili tudi pri smučarski tekačici Anamariji Lampič. Pregled je opravila tudi v univerzitetnem kliničnem centru na sekciji za športno kardiologijo, izvidi preiskav pa bodo znani v drugi polovici tedna, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Deli s prijatelji