SMUČARSKI SKOKI

Slovenija v Hinterzartnu druga na tekmi mešanih ekip

Objavljeno 28. julij 2013 00.50 | Posodobljeno 28. julij 2013 00.52 | Piše: STA, Ma. F.

Zmagala je Japonska, tretja pa je bila Nemčija.

Žirija tekmovanja je Jako Hvalo diskvalificirala.

HINTERZARTEN – Katja Požun, Maja Vtič, Nejc Dežman in Matjaž Pungertar so Sloveniji na poletni veliki nagradi v smučarskih skokih v nemškem Hinterzartnu na tekmi mešanih ekip priskakali drugo mesto (883,6 točke). Zmagala je Japonska (907,6), za katero so skakali Sara Takanaši, Juki Ito, Noriaki Kasai in Juta Vatase, tretja pa je bila Nemčija (873,3).

Poletna velika nagrada v smučarskih skokih se je v petek začela s tekmo v ženski konkurenci, ki jo je dobila Kanadčanka Alexandra Pretorius, uspešni pa sta bili tudi Požunova in Vtičeva, ki sta končali na tretjem oziroma četrtem mestu. Obe sta na današnji tekmi mešanih ekip ponovili dobre nastope, s pomočjo Dežmana in Pungertarja pa sta Slovenijo popeljali tik pod vrh.

Jaka Hvala diskvalificiran

Poletna VN se bo v Hinterzartnu nadaljevala v nedeljo, ko bo ob 12. uri na sporedu tekma v moški konkurenci. Na njej bodo nastopili tudi štirje Slovenci. Peter Prevc je imel nastop že zagotovljen, Pungertar, Rok Justin in Dežman pa so bili uspešni v kvalifikacijah.

Brez nastopa na uvodni moški tekmi poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (Fis) sta ostala Tomaž Naglič s 43. mestom v kvalifikacijah ter Andraž Pograjc z 49., medtem ko je žirija tekmovanja Jako Hvalo diskvalificirala zaradi neustreznega dresa.

Deli s prijatelji