HOKEJ

Slovenci z visoko zmago proti Hrvatom

Objavljeno 07. april 2015 23.42 | Posodobljeno 07. april 2015 23.42 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid pripravljalnega srečanja med hokejisti Slovenije in Hrvaške je bil 5 : 2.

ZAGREB – Slovenska hokejska reprezentanca je v uvodni pripravljalni tekmi za svetovno prvenstvo na Češkem v Zagrebu premagala Hrvaško s 5 : 2 (0 : 0, 3 : 1, 2 : 1). Hrvati, ki jih čaka svetovno prvenstvo skupine C na Nizozemskem, so si za edinega nasprotnika v pripravah zaželeli Slovenijo in četrtfinalisti zadnjih olimpijskih iger v Sočiju so po daljšem obdobju znova zadrsali po ledeni ploskvi v Domu športov.

Domači izenačili

Uvodna tretjina ni prinesla veliko dobrega hokeja, saj so tako eni kot drugi bolj razmišljali o igri v obrambi kot o golih. Domačini pa so si pred zelo dobro zasedenimi tribunami priigrali celo nekaj navidezne prevlade na igrišču. Robert Kristan, ki ga je zagrebška publika pričakala kot junaka, je tako moral že kmalu na začetku dodobra raztegniti kosti, ko je z desne strani z modre črte poskusil branilec Geoff Waugh.

Nadaljevanje je z ostrim strelom in vodstvom Slovenije odprl novopečeni očka Sabahudin Kovačevič, domačini pa so hitro izenačili. Druga slovenska peterka je Hrvatom privoščila pet minut veselja, nato pa je nov močan strel Kovačeviča v domačo mrežo preusmeril Rok Leber. Za mirno nadaljevanje je prvi imel priložnost Rok Tičar, ki bi lahko tudi podal Janu Urbasu. Andrej Razinger pa nato je Marcelu Rodmanu in Slovenija je zadnji del začela z dvema goloma razlike. Sredi tekme pa je v slovenskem golu Roberta Kristana ob ovacijah tribun zamenjal Gašper Krošelj.

Na koncu visoka zmaga

Tudi v zadnjem delu je bila tekma precej razgibana. Domačini so ob številni publiki poskušali ujeti priključek, Slovenci pa so znali vsiliti svoj način igre in pravih sprememb niti ni bilo pričakovati. Za nameček je bil zelo razpoložen tudi Krošelj, ki je vešče obranil dva nevarna strela domačih. Ob največjih naletih domačinov pa je še četrti gol po samostojni akciji dosegel Jan Urbas. Domačinom je le še uspelo ublažiti domači poraz za njihovo prvenstvo v Eindhovnu, kjer si želijo napredovanja v skupino B. Slovenija je za končno zmago dosegla še gol tik pred koncem prek Luke Bašiča. Naslednjo pripravljalno tekmo bodo risi igrali v petek na Jesenicah z Japonsko.

Deli s prijatelji