POŠKODBA

Slalomska kraljica bo izpustila preostanek sezone

Objavljeno 21. december 2012 17.24 | Posodobljeno 21. december 2012 15.39 | Piše: Mo. S., STA

Avstrijka Marlies Schild si je pri padcu na treningu natrgala kolenske vezi.

Marlies Schild.

INNSBRUCK – Tisto, česar so se v avstrijskem taboru najbolj bali, se je tudi uresničilo. Kraljica slaloma Marlies Schild, ki si je poškodovala desno koleno na treningu pred slalomom za svetovni pokal v švedskem Åreju, bo izpustila celotno sezono, kar pomeni, da na svetovnem prvenstvu v domačem Schladmingu, ki bo potekalo med 4. in 17. februarjem, ne bo branila slalomske krone.

Salzburžanka so na kliniki v Innsbrucku pregledali in ugotovili, da si je pri padcu na treningu natrgala kolenske vezi, zato so danes opravili nujno artroskopijo kolena. Na snegu je ne bo vsaj tri mesece oziroma do konca sezone.

Zavidljiva kariera

V zadnjih dveh sezonah je kraljevala na slalomskih preizkušnjah in v tej disciplini osvojila mala kristalna globusa, najboljša je bila tudi na lanskem svetovnem prvenstvu v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Mala kristalna globusa je osvojila tudi v sezonah 2006/07 in 2007/08, medtem ko je naslednjo zaradi poškodbe izpustila. Do zdaj je dosegla 33 slalomskih zmag na tekmah za svetovni pokal, eno več ima le smučarsko upokojena Švicarka Vreni Schneider.

Deli s prijatelji