SP V HOKEJU

Senzacionalna Švica melje naprej, padli tudi Čehi

Objavljeno 06. maj 2013 21.16 | Posodobljeno 06. maj 2013 21.16 | Piše: Rok Tamše

Švicarski hokejisti delujejo kot dobro utečen stroj. Do zdaj so na kolena spravili Švedsko, Kanado in Češko.

STOCKHOLM – V tretji tekmi na 77. svetovnem prvenstvu so švicarski hokejisti na kolena spravili še Češko z izidom 5 : 2. Imeli so zares zahtevno odprtje turnirja, toda z vsemi tekmeci so opravili v velikem slogu. Najprej je padla gostiteljica Švedska s 3 : 2, potem so presenetili še Kanado po kazenskih strelih, potem ko je bilo po rednem delu 2 : 2.

»Švedska, Kanada in Češka. Bi lahko imeli še težji začetek prvenstva? Fantje so odigrali senzacionalno, pokazali so veliko srce in močan značaj. V uvodnih treh tekmah smo dosegli več, kot smo lahko pričakovali,« je povedal selektor Sean Simpson.

»Češka je bolje začela tekmo, imeli so priložnosti, da povedejo. Po 10 minutah smo se pobrali in v drugi tretjini prišli do prednosti 2 : 0. Nato so Čehi močno pritisnili in izenačili. Takrat smo viseli, a so fantje pokazali pravi karakter in se vrnili v igro. V tretji tretjini je bila naša igra čudovita, bili smo kompaktni in polni volje. Moram čestitati igralcem za to predstavo,« Simpson uživa v uspešnih igrah rdečih, potem ko ima za sabo maksimalni izkupiček iz treh najtežjih tekem in z veseljem gleda z vrha lestvice skupine v Stockholmu.

Na vrsti je Slovenija

Švico zdaj čakajo obračuni z manj uglednimi reprezentancami. »Naše ekipe se drži ugled, da dobro igra proti velikim reprezentancam, težave pa imamo na tekmah, ki bi jih morali z lahkoto dobiti. Ostati moramo osredotočeni na svoje naloge. Imamo še štiri tekme in v tem slogu moramo nadaljevati. Po dnevu odmora sledi v sredo tekma s Slovenijo. Njihovo moštvo je garaško. Uvrstilo se je na olimpijske igre, kar ni uspelo Nemčiji, Danski, Belorusiji in Franciji. To pove dovolj o kakovosti Slovenije, toda mi moramo potrditi dosedanje dosežke,« je Simpson napovedal neugodno sredo za rise.

Češki selektor Alojz Hadamčik je bil po porazu proti Švici iskren: »Ogledal sem si prvi dve tekmi Švice na turnirju. Te reprezentance še nikoli prej nisem videl igrati tako dobro. Zasluženo so prvi na lestvici. Čestitam jim.«

Deli s prijatelji