MARIBOR

(Še) brez panike, Zlata lisica bo

Objavljeno 04. januar 2013 12.57 | Posodobljeno 04. januar 2013 12.57 | Piše: D. P., STA

»Potrebujemo dva do tri dni mraza. Vode imamo dovolj, pripravljenih pa je kar 25 topov.«

Zlata lisica naj ne bi bila ogrožena (fotografija je simbolična).

MARIBOR – Prireditelji tekmovanja v ženskem alpskem smučanju za 49. Zlato lisico pod Pohorjem zagotavljajo, da tekma bo. Ta je predvidena za 26. in 27. januar in kljub temu, da je Pohorje te dni skoraj v celoti zeleno, pohorski delavci ne mečejo puške v koruzo. Trenutno dela sneg 25 topov, snežna kontrola Fisa pa sledi čez dva tedna.

Inšpekcija še pride

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je snežno kontrolo pod Pohorjem napovedala za čez 14 dni, trenutno pa ima proga snežno podlago le na zgornjem delu, medtem ko na spodnjem organizatorji še čakajo mraz. Za pripravo snežne odeje potrebujejo dva do tri dni. Lani so morali zaradi pretoplega vremena tekmo prestaviti v Kranjsko Goro.

»Na zgornjem delu veleslaloma je razgrnjena snežna podlaga, ki nam jo je uspelo narediti že sredi decembra. Na spodnjem, slalomskem delu smo v stalni pripravljenosti, a zdaj lahko naredimo ponoči le manjšo količino snega. Toda vremenska napoved je obetavna – prihajajo mrzle noči. Do takrat vsa organizacijska dela potekajo nemoteno. Zaradi Tininih uspehov pripravljamo vse za eno najboljših Zlatih lisic v dolgi zgodovini. Najavljenih je že veliko organiziranih skupin navijačev, največ seveda s Koroškega,« je povedal Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega komiteja.

Dva dni mraza bosta dovolj

Drago Rataj, vodja tehničnega odbora, pa je dodal: »Potrebujemo dva do tri dni mraza. Vode imamo dovolj, pripravljenih pa je kar 25 topov. Do takrat potekajo druga dela. V dogovoru z direktorjem svetovnega pokala smo cilj že prestavili nekoliko višje, da bo ciljna arena večja. Veliko pozornosti namenjamo ureditvi prometa pod Pohorjem, saj pričakujemo rekordno število gledalcev. Snežni kontrolor Filip Gartner si bo progo ogledal 17. januarja.«

Deli s prijatelji