VELIČASTNO

Sanjska predstava in trojna zmaga Slovencev

Objavljeno 30. januar 2016 09.28 | Posodobljeno 30. januar 2016 11.01 | Piše: T. L.

Slovenski skakalci so si podredili Japonsko.

Peter Prevc.

SAPORO – Potem ko je Domen Prevc v kvalifikacijah postavil rekord skakalnice, so bili slovenski smučarski skakalci očitno odlično pripravljeni na današnjo tekmo svetovnega pokala v Saporu. Na tekmo se jih je uvrstilo vseh šest: Bor Pavlovčič, Jaka Hvala, Robert Kranjec, Anže Lanišek, Domen Prevc in Peter Prevc

Peter pred Robertom in Domnom 

Slovenci so se v prvi seriji odrezali odlično, tudi v finale so se uvrstili vsi. Vodil je Peter Prevc (131,5 m) z dobrimi petimi točkami prednosti pred Kranjcem (131,5 m) in bratom Domnom (129,5 m), na šestem mestu je bil Lanišek (127 m), na četrto in peto pa sta se vrinila Kenneth Gangnes in Severin Freund. Pavlovčič je bil 18. (121,5 m), Hvala pa 28. (116,5 m).

Izhodišče za Slovence je bilo torej sanjsko in takšen je bil tudi konec.

V finalni seriji je Pavlovič končal kot 26., Hvala pa kot 27. Lanišek se je tudi v drugo izkazal in skočil 132 metrov ter le za malenkost zaostal za Japoncema Kasajem in Itom. Freund je padel pri doskoku, potem ko je skočil 133,5 metra. Gangnes je nato prevzel vodstvo, na vrhu skakalnice pa so ostali samo še naši najboljši trije.

Svojo nalogo so opravili brezhibno. Domen (134,5 m) in Robi (131,5 m) sta zamenjala mesti, Peter pa je z izjemnim skokom 136,5 metra suvereno dosegel svojo 14. zmago v svetovnem pokalu (osmo letos).

Diskvalifikaciji zaradi dresa

Današnje tekmovanje se je uradno končalo malce pozneje kot običajno, in sicer z diskvalifikacijo Gangnesa in Freitaga zaradi nepravilnega dresa, tako da je Freund pridobil dve mesti in se uvrstil na končno 10., Lanišek pa je s tem obdržal šesto mesto, ki ga je zasedal že po prvem skoku.

Jutri še enkrat

Jutri bo v Saporu še ena tekma, in sicer ob dveh ponoči po našem času.

 

Deli s prijatelji