LIGA EBEL

Salzburg s prvega mesta v končnico, hokejski zmaji ponovno zadnji

Objavljeno 21. februar 2016 22.25 | Posodobljeno 21. februar 2016 22.25 | Piše: STA, S. U.

Po desetih krogih se je z drugim delom končal redni del hokejske lige EBEL.

Kljub porazu v zadnjem krogu proti Bolzanu gredo Salzburžani v končnico s prvega mesta.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi desetega, zadnjega kroga drugega dela lige EBEL izgubili z madžarsko ekipo Fehervar z 2 : 5 (1 : 1, 0 : 0, 1 : 4). Četrtič zaporedoma so ljubljanski hokejisti končali na zadnjem mestu, kar pa ob vseh težavah na ledu in ob njem ni nepričakovano. Drugi del so sicer začeli spodbudno s skalpom Beljaka, a je bilo to največ, kar so lahko dosegli. Za zmaje se bo sezona tekmovalno nadaljevala šele sredi marca, ko se bo tudi zanje začela končnica državnega prvenstva.

Po desetih krogih se je tako z drugim delom končal redni del hokejske lige EBEL. Najboljše izhodišče pred končnico odprtega avstrijskega prvenstva, kjer edinega slovenskega predstavnika Telemacha Olimpije ne bo, si je priboril Red Bull Salzburg. Pari četrtfinala bodo znani v ponedeljek.

V zadnjem krogu so ekipe v skupini za razvrstitev poskrbele za nekaj drame. Dunajčani so namreč vodili proti Linzu, ob porazu Salzburga pa bi se lahko prebili na prvo mesto. Toda po dveh zadetkih Andrewa Kozeka ob koncu so izgubili, s tem pa končali le na tretjem mestu. Kljub porazu so bili prvi Salzburžani, druga je češka ekipa Orli Znojmo, četrti za Dunajem pa Bolzano. V končnici sta še peti Linz in šesti Dornbirn.

Iz skupine, kjer je igrala tudi slovenska ekipa (in končala na zadnjem mestu), pa sta si napredovanje zagotovila oba koroška kluba, celovški KAC in Beljaški VSV. Poleg Olimpije so sezono že končali pri Innsbrucku, Fehervarvarju in Gradcu.

Štiri najboljše ekipe po drugem delu si bodo lahko izbirale tekmece v četrtfinalu, odločitev pa bo padla v ponedeljek ob 18.45, ko bodo v vodstvu lige EBEL pripravili javno izbiranje parov.

Četrtfinale se bo začel 26. februarja, zmagovalec lige pa bo znan najpozneje 14. aprila.

Deli s prijatelji