HOKEJ

Roy ni noben superman

Objavljeno 02. april 2016 17.20 | Posodobljeno 02. april 2016 17.21 | Piše: R. T.

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so v finalu DP s Telemach Olimpijo izenačili izid na 1:1. Gorenjci so v Podmežakli z velikim garanjem na ledu dosegli minimalno zmago.

Igralci Sij Acroni Jesenic so vneto in uspešno oblegali vrata Telemach Olimpije. Foto: Leon Vidic

Hokejski železarji so pred 2000 gledalci v svoji dvorani Podmežakla vrnili udarec zmajem iz Ljubljane. V drugi finalni tekmi državnega prvenstva so Sij Acroni Jesenice premagale Telemach Olimpijo z 1:0, edini gol je v 43. minuti dosegel Andrej Židan, in izenačile izid v zmagah na 1:1. Gostitelji so narekovali ritem igre vso tekmo, prepričljivejšo zmago jim je preprečil odlični vratar Olimpije Olivier Roy, vseeno pa je v končnici dvoboja njihova zmaga celo visela v zraku. Zeleno-beli so namreč igrali na vse ali nič, iz vrat potegnili vratarja, najlepši priložnosti pa sta imela Aleš Mušič, ki je zgrešil tako rekoč prazna vrata, in Andrej Tavželj, ki je z modre črte zadel prečko, tako da je ostalo pri minimalni zmagi branilcev naslova prvaka. Gorenjci so si tako zagotovili podaljšanje finalne serije, zdaj jih čaka tretja tekma v ponedeljek v Tivoliju, igra se na tri zmage.

»Vedeli smo, da če ne bomo pozitivni, se ne moremo nadejati dobrih rezultatov. Kot ekipa pa nam lahko uspe. Na drugi strani je bil res dober vratar, a je tudi naš Us izredno podpiral ekipo in zdržal pritisk. Igralcem sem ponavljal, da je treba vztrajati, streljati, ker tudi Roy ni deloval vedno povsem zanesljivo in tudi on ni kakšen superman. V prihodnosti želim še kakšen gol več,« je dejal jeseniški trener Dejan Varl. Strelec edinega zadetka Andrej Židan je sijal od zadovoljstva: »Seveda sem zelo vesel, ni vsak dan, da dosežeš zmagoviti zadetek proti Olimpiji. Tudi Žan je branil fenomenalno. Gremo v Ljubljano po drugo zmago, druge ni. Potem pa še tretjo na Jesenicah.« Strateg zmajev Bojan Zajc je zmajeval z glavo ob zgrešenih priložnostih svojih varovancev: »V Ljubljani smo povedli 2:0 oziroma 3:0, potem je bilo vse lažje nadzirati. Tokrat nam ni uspelo, trudili smo se na vse načine, a nismo zadeli vrat, zgrešili smo prazna vrata, zadeli vratnico... Nihče ni pričakoval, da bomo pometli z Jeseničani, oni so prvaki, mi pa nismo v ritmu. A tekma je šla na nož, odločale so malenkosti.« Izenačenost med najslabšim udeležencem lige EBEL v minuli sezoni (Telemach Olimpija) in polfinalistom nižje rangirane lige INL (Sij Acroni Jesenice) po svoje razkriva preskromno kakovost ekip za konkurenčno sodelovanje v ligi EBEL v prihodnji sezoni.

Deli s prijatelji