LIGA EBEL

Ross s štirimi zadetki potopil Dornbirn

Objavljeno 26. januar 2014 21.24 | Posodobljeno 26. januar 2014 21.24 | Piše: STA, Mo. S.

Hokejisti Telemacha Olimpije so Dornbirn premagali s 5 : 2.

Utrinek s srečanja.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 4. kroga 2. dela lige EBEL premagali Dornbirn s 5 : 2 (1 : 0, 2 : 1, 2 : 0). V uvodni tretjini so domači najprej zdržali dve prednosti igralca več tekmecev, potem pa so sami po štirih sekundah igre z dvema igralcema več zadeli, učinkovit je bil branilec Ross. V nadaljevanju so domači uspešno prestali tudi nekaj trenutkov nezbranosti vratarja Jerryja Kuhna, gol Dornbirna pa so sodniki razveljavili zaradi premaknjenih vrat.

Ko so goste v 28. minuti po še eni napaki Kuhna (ljubljanski vratar se je sicer izkazal s številnimi dobrimi obrambami) izenačili, se je zdelo, da so zmaji in njihovi najzvestejši navijači vstopili v še eno zgodbo iz te sezone z ne najboljšim koncem. A danes so imeli zmaji v svojih vrstah izjemno razpoloženega Rossa; za novo vodstvo je sicer poskrbel Ken Ograjenšek, za 3 : 1 pa spet Ross, ko je ob številčni prednosti z mojstrskim strelom pod prečko z modre črte matiral Adama Dennisa.

Junak tekme Ross

V zadnjem delu je sprva sledil domači boj za preživetje. Rok Leber je namreč zaradi udarca tekmeca dobil petminutno kazen in še disciplinsko kazen igre, Dornbirn pa je takrat vse moči usmeril v napad. Gol za znižanje so dokaj srečno dosegli na polovici kazni, potem pa je moral Kuhn nekajkrat pokazati vse znanje. A so zadnjo besedo le imeli zmaji. Ko so se ubranili power playa, so sredi tretjine ušli v protinapad, junak tekme Ross pa je zadel še tretjič. Olimpija je spet prevzela nadzor, a Ross še ni imel dovolj; štiri minute pred koncem je z novo 'bombo' še enkrat razparal mrežo Dennisa in potrdil zasluženo zmago zeleno-belih.

Naslednji teden bodo hokejisti v ligi EBEL odigrali še dva kroga pred olimpijskim premorom, Ljubljančani pa bodo dvakrat igrali z madžarsko Sapo, najprej v četrtek v gosteh, potem pa v soboto še doma.

Deli s prijatelji