SUSPENDIRAN

Robert Kristan v težavah: Nisem prišel pijan na trening

Objavljeno 07. marec 2013 09.23 | Posodobljeno 07. marec 2013 09.23 | Piše: T. L.

Slovenskemu vratarju v klubu Medveščak očitajo, da je ponočeval in popival, Kristan trdi, da trener išče izgovore, ker ga prevečkrat pusti na klopi.

Robert Kristan

ZAGREB – Po zgodovinskem uspehu slovenske hokejske reprezentance, ko se je uvrstila na olimpijske igre, je vratar Robert Kristan, ki sicer brani gol zagrebškega Medveščaka, zabredel v težave: doletel ga je suspenz, plačati pa bo moral še denarno kazen. Vodstvo Medveščaka ga je namreč kaznovalo s tekmo prepovedi nastopanja in z denarno kaznijo, ker naj bi po ponočevanju na trening prišel pijan. Medveščak Zagreb je v avstrijskem hokejskem prvenstvu EBEL v podaljških izgubil zadnjo tekmo proti salzburškemu Red Bullu, ki v zmagah trenutno vodi s 3 : 2 in za uvrstitev v polfinale EBEL potrebuje le še eno zmago. Zagrebčani in Salzburžani se bodo na šesti medsebojni tekmi pomerili v petek, v vratih pa ne bo Kristana, ki bo ostal doma.

»Kljub temu da je Robert Kristan vedel, da bo v petek v Salzburgu branil gol Medveščaka, ni spoštoval pravilnika v klubu in je noč preživel zunaj ter se alkoholiziran pojavil na jutranjem treningu v dvorani Doma športa. Tako obnašanje je v odločilnih trenutkih ob koncu sezone, ko se odloča o uvrstitvi ekipe v končnico, neodgovorno kršenje pravilnika, zato je z odločitvijo generalnega menedžerja kluba ob podpori trenerja in predsednika kluba Kristan za naslednjo tekmo suspendiran in bo denarno kaznovan. Na odločitev se igralec ne more pritožiti,« so medijem sporočili iz Medveščaka. Kristanovo obnašanje je obsodil tudi kapetan ekipe Alan Letang, poročajo hrvaški mediji.

»Ne strinjam se s suspenzom, saj sem bil ponoči doma pri ženi Sonji in hčerki Kim in ni šlo za nikakršno popivanje. A gre za trenerjevo iskanje izgovorov, ker me pogosto pusti na rezervni klopi,« je za Delo po telefonu iz Zagreba sporočil Kristan. Dejal je, da ima trener Medveščaka Marty Raymond svoje favorite, pri čemer gre za močno severnoameriško navezo. Na zadnji tekmi je namreč vrata Medveščaka branil Michael Ouzas, ki se v zadnjih tednih že večkrat ni izkazal. 

Deli s prijatelji