HOKEJ

Risi v petek in soboto na testu proti Italiji

Objavljeno 04. april 2013 19.21 | Posodobljeno 04. april 2013 19.21 | Piše: Rok Tamše

Slovenska hokejska reprezentanca bo v Mariboru odigrala dve pripravljalni tekmi z reprezentanco zahodnih sosedov.

MARIBOR – Slovenska hokejska reprezentanca se od torka v Mariboru v za zdaj še nepopolni zasedbi (zaradi klubskih obveznosti nekaterih igralcev) pripravlja na svetovno prvenstvo skupine A, ki bo od 4. do 19. maja na Švedskem in Finskem. V petek ob 18.30 in soboto ob 18. uri se bodo risi v ledni dvorani Tabor pomerili z Italijo v prijateljskih tekmah.

Pajič: Šest tednov priprav bo hitro minilo

»Teh šest tednov priprav niti ni tako dolga doba. Imeli bomo tudi kakšen prost dan, s fanti se celo sezono praktično ne vidimo, tako da bo hitro minilo,« pravi Rok Pajič, ki je v pretekli sezoni igral pri zahodnih sosedih, najprej pri Pontebbi, potem pa v Brunicu.

»Večino italijanskih reprezentantov poznam. Pričakujem izenačeni tekmi. Oni namreč že kmalu začnejo svetovno prvenstvo skupine B. Marsikaj je odvisno tudi od tega, ali bodo igrali vsi najboljši igralci. Slišim, da pod vodstvom novega selektorja raje igrajo za izbrano vrsto kot prej,« je pred dvojnim obračunom z azzurri dodal Pajič.

Kopitar: Mlade moram brzdati

Selektor Matjaž Kopitar je z manjšo skupino reprezentantov oddelal že dva tedna priprav konec marca v Kranju. »Trenutno je z nami veliko mladih fantov, tako da jih je treba kar nekoliko brzdati, saj želijo na hitro pokazati preveč. Sem pozitivno presenečen, vsi delajo tako, kot je treba. Tudi večina mladih reprezentantov igra na tujem, vidi se, da so navajeni trdo delati in se dokazovati. Predstavljajo našo prihodnost, z njimi moramo dobro delati. Za njih je velik uspeh, da so s člansko reprezentanco. Verjamem, da bodo naši nosilci igre v veliki meri z nami že za naslednji prijateljski tekmi s Kazahstanom prihodnji teden. Vem, da bodo fizično in psihično izpraznjeni in da bodo potrebovali nekaj časa, da pridejo na ustrezno raven. Za to bomo poskrbeli,« je povedal Kopitar.

Kaj si selektor obeta od tekem z Italijo? »Italijani bodo prišli z najboljšo mogočo ekipo, na novo so postavili organizacijo v reprezentanci. Mene izključno zanima pristop naše pomlajene ekipe, izpolnjevanje nalog in disciplina v igri. S tekmama bomo razbili monotonijo treningov, nekateri že kar nekaj časa niso igrali tekme, tako da bosta oba dvoboja dobrodošla za vse,« ocenjuje Kopitar.

Optimistični Rakovec

Prihodnji teden, v sredo in četrtek, bosta v Mariboru na sporedu dve prijateljski s Kazahstanom, 19. in 20. aprila sledita dvoboja z Avstrijo. Generalko pred odhodom na SP bodo risi imeli v petek, 26. aprila, na Dunaju, spet proti reprezentanci Avstrije.

Do tekem z Avstrijo naj bi se izbrani vrsti pridružili še branilci Blaž Gregorc, Aleš Kranjc, Žiga Pavlin, Mitja Robar in  Andrej Tavželj ter napadalci Žiga Jeglič, Aleš Mušič, Žiga Pance, Tomaž Razingar, David Rodman, Marcel Rodman in Rok Tičar. Robert Sabolič (Ingolstadt), ki ima poškodovana rebra, se je reprezentanci priključil danes. Po zdravniškem pregledu bo znano, kdaj bo začel z vadbo.

»Ta rod reprezentantov še ni rekel zadnje besede. Mislim, da bodo fantje to pokazali že na letošnjem svetovnem prvenstvu. Dva nova izziva pa nas čakata že v prihodnjem letu, olimpijske igre in svetovno prvenstvo elitne divizije v Belorusiji,« je že na začetku priprav obstanek v družbi najboljših napovedal predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

Trenutna zasedba slovenske reprezentance vratarji: Luka Gračnar (Salzburg/Avstrija), Andrej Hočevar (Sokol Kijev/Ukrajina), Robert Kristan (Medveščak Zagreb/Hrvaška), Gašper Krošelj (Herlev/Danska); branilci: Sabahudin Kovačevič (Poprad/Slovaška), Matic Podlipnik (Dukla Jihlava/Češka), Klemen Pretnar (VSV Beljak/Avstrija), Maks Selan (Caen/Francija), Miha Štebih (Dukla Jihlava/Češka), Luka Tošič (Alleghe/Italija); napadalci: Luka Bašič (Amiens/Francija), Peter Bizalj (Jesenice mladi), Boštjan Goličič (Briançon/Francija), Luka Kalan (Mora/Švedska), Gregor Koblar (Salzburg/Avstrija), Gašper Kopitar (Mora/Švedska), Gal Koren (Medveščak Zagreb/Hrvaška), Anže Kuralt (Herning/Danska), Rok Leber (Pantern/Švedska), Rok Pajič (Val Pusteria Brunico/Italija), Jan Urbas (Växjö/Švedska)

Deli s prijatelji