ZMAGA

Risi s petimi zadetki napolnili avstrijsko mrežo

Objavljeno 19. april 2013 23.12 | Posodobljeno 19. april 2013 23.15 | Piše: R. T.

Upajo, da bodo tudi v soboto ponovili tako predstavo.

Veselje ob golu na prijateljski tekmi v Mariboru.

MARIBOR – Slovenski hokejisti so na pripravljalni tekmi za svetovno prvenstvo v Mariboru premagali Avstrijo s 5 : 2 (3 : 0, 0 : 1, 2 : 1). Ekipi se bosta pomerili tudi jutri ob 17.30 v Mariboru, naslednji teden v petek pa jih čaka še ena tekma na Dunaju. Na današnji tekmi so gole za Slovenijo dosegli Blaž Gregorc, Rok Leber, Robert Sabolič, Rok Pajič in Aleš Mušič.

Matjaž Kopitar, selektor Slovenije, je po tekmi zmago Risov komentiral z besedami: »Veseli me, da so se fantje držali dogovora pred tekmo. Pokazali so zelo všečno in učinkovito igro. Sicer ne vem, ali smo bili mi danes tako dominantni ali pa Avstrijci niso bili posebno dobri. V vsakem primeru so naši fantje danes pokazali dobro predstavo. Že jutri igramo z Avstrijo novo tekmo in zagotovo se bodo poskušali predstaviti v boljši luči kot tokrat. Naša naloga je, da ponovimo podobno igro kot danes. Poškodba vratarja Roberta Kristana ni hujše narave. Nasprotnikov igralec ga je ob trku udaril v ahilovo tetivo. Mislim, da bo kmalu z njim vse v redu.«

Zadovoljen je tudi Aleš Mušič, najboljši igralec tekme v slovenski ekipi. »Avstrijce smo zelo dobro zaustavili že v njihovi obrambni tretjini, sploh pa na sredini igrišča. Res smo odigrali vse tako, kakor smo se dogovorili s selektorjem. V drugi tretjini je v naši igri sledil padec za kakšnih deset minut, kar je povsem normalno zaradi številnih prekrškov, toda hitro smo se spet vrnili v igro in odlično odigrali do konca tekme ter zasluženo zmagali,« je povedal. Upa, da bodo tudi jutri ponovili tako predstavo. 

Deli s prijatelji