SP V HOKEJU

Risi proti Dancem za biti ali ne biti

Objavljeno 06. maj 2013 17.19 | Posodobljeno 06. maj 2013 17.19 | Piše: Rok Tamše

Slovenski hokejisti imajo danes na svetovnem prvenstvu prosto, jutri ob 16.15 pa jih čaka dvoboj z Dansko.

Selektor Matjaž Kopitar z mladimi močmi v Belorusijo

STOCKHOLM – Slovenski hokejisti so opoldne v dvorani Hovet opravili trening pred morda odločilno tekmo za obstanek v elitni diviziji. Jutri ob 16.15 se bodo pomerili z Dansko. Tej reprezentanci so risi februarja prizadejali hud poraz, in to na njihovem terenu. Slovenci so se v Vojensu namreč uvrstili na olimpijske igre v Sočiju 2014.

Toda to je preteklost. Vse misli izbrancev in selektorja Matjaža Kopitarja so zdaj usmerjene v jutrišnji dvoboj, saj po porazih z Norveško in Belorusijo še nimajo niti točke, zmaga proti Dancem pa bi pošteno obudila upe na obstanek.

»Pogovorili smo se o napakah na zadnji tekmi proti Belorusiji. Ne vem, ali je do njih prišlo iz strahu ali prevelike želje po uspehu. Odziv fantov je bil zelo dober. To je za nami. Danes bom imel le še motivacijski nagovor. Za spremembo se bomo družili zunaj hotela, kosilo bomo imeli v mestu, tam se ne bomo pogovarjali o hokeju. Jutri bomo morali biti najboljši do zdaj. To je povsem preprost recept,« je dejal Kopitar, preden je fante odpeljal na kosilo v grško restavracijo. Za dvoboj z Danci v moštvu ne namerava ničesar spreminjati, pričakuje pa, da bodo igralci zares odpravili napake iz prvih dveh tekem. »Zanimivo je, da smo kljub spremembi sistema tekmovanja praktično na istem. O obstanku bo bolj ali manj odločala ena tekma, tako kot je to bilo prej,« je dodal selektor.

Rise veseli tudi dejstvo, da bodo od zdaj tekme igrali popoldan. Uvodni sta se začeli ob 12.15, kar očitno ni bilo povsem po njihovem okusu.

Po besedah Kopitarja so v našem taboru zadovoljni z bivanjem v hotelu, ki je povsem zraven Globe Arene. Od reprezentanc, ki sodelujejo na stockholmskem delu SP, so tam nastanjeni le še Belorusi.

 

Deli s prijatelji