HOKEJ

Risi premagali še Italijo

Objavljeno 24. april 2016 17.11 | Posodobljeno 25. april 2016 00.38 | Piše: STA, S. U.

Slovenci so dosegli pomembno zmago za mirno nadaljevanje SP.

KATOVICE – Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 2. kroga svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) na Poljskem premagala Italijo s 3 : 1. Za Slovenijo so zadeli Jurij Repe (14.), Žiga Jeglič (45.) in Sabahudin Kovačevič (60.).

Po slovenski tekmi z Italijani so Poljaki v obračunu z Južnokorejci pričakovali lahko delo, toda azijska ekipa je pokazala, da njena točka in poraz proti Avstriji šele po kazenskih strelih nista bila naključje. Prvič so Korejci gostitelje šokirali v začetku druge tretjine, ko je njihov najboljši igralec Michael Swift zadel dvakrat v štirih minutah. Poljaki so v zadnji tretjini znižali, toda odgovor Swifta je bil hiter, zadnji poskus Poljske brez vratarja pa so tekmeci kaznovali še s četrtim zadetkom zmago s 4 : 1.

V večerni tekmi so skušali Avstrijci pokazati, da je bila njihova bleda predstava proti Južni Koreji le slab dan. Za tekmece so imeli še drugo azijsko ekipo. Začetek je obetal podoben scenarij za Avstrijo, ki je sicer hitro povedla že v 3. minuti, potem pa je Japonska izenačila še v prvi tretjini in imela neodločen izid do začetka zadnje, ko je Brian Lebler zadel za vodstvo, Raphael Herburger pa je 10 minut pred koncem stvari postavil na pričakovano mesto.

Na SP v Katovicah bo v ponedeljek prost dan, v torek pa bo na sporedu 3. krog s tekmami Južna Koreja : Japonska (13.00), Avstrija : Italija (16.30) in Slovenija : Poljska (20.00).

Deli s prijatelji