SP V HOKEJU

Risi hočejo presenetiti češke mojstre

Objavljeno 09. maj 2013 22.40 | Posodobljeno 09. maj 2013 22.42 | Piše: Rok Tamše

Kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar in njegov pomočnik Andrej Tavželj govorita o načrtih za dvoboj s Češko.

STOCKHOLM – Čeprav so slovenski hokejisti izgubili štiri zaporedne tekme na svetovnem prvenstvu, jih v četrtek v hotelu Quality Globe nismo videli sklonjenih glav. Pred novinarje so stopili kapetan Tomaž Razingar ter njegova pomočnika Marcel Rodman in Andrej Tavželj.

Risi imajo na računu eno samo točko, reševati se bodo morali v dvobojih z velesilami Češko, Švedsko in Kanado. »Že pred turnirjem smo gojili tiho željo, da presenetimo eno veliko reprezentanco. Zdaj nam edino to omogoča, da obstanemo v elitni diviziji. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da to uresničimo. Seveda pa bo to izjemno težko,« se zaveda Razingar.

V kateri tekmi so bili po mnenju kapetana najbližje uspehu? »Po svoje na vseh, če ne upoštevamo visokega končnega poraza proti Švici. Uvodoma proti Norvežanom nismo natančno vedeli, pri čem smo. Z Belorusijo in Dansko smo povsem enakovredni, zato ljudje ne morejo pričakovati, da jih bomo premagovali na petih tekmah zapored. To je nemogoče. Na olimpijskih kvalifikacijah so Belorusi in Danci imeli več priložnosti kot mi, a smo mi zadevali in zmagovali. Zdaj je bilo obratno v obeh dvobojih. Proti Švici smo še čutili utrujenost s tekme z Dansko, a smo začeli zelo dobro. Švicarji so imeli dan prej prosto, tako da jim je tudi to šlo na roko. A nočem iskati izgovorov v tem. Moramo biti boljši,« pravi kapetan, ki priznava, da so v četrtek še čutili utrujenost, a da se bodo do tekme s Češko spravili k sebi in šli na zmago.

Čehi imajo svoje težave, a so vseeno veliki favoriti v obračunu s Slovenijo. »Saj vemo, kaj pomenijo Čehi v hokeju. Kakovost je na njihovi strani, a mi se ne predajamo vnaprej. Morda bomo proti njim od vseh treh prihajajočih tekmecev še najlažje igrali. Nekaj igralcev pri nas pozna češki hokej, delali smo s češkimi trenerji. Poznamo njihov slog igre, storili bomo vse, da jih presenetimo,« napoveduje Raza.

Niti branilec Andrej Tavželj ne pomišlja na dvig bele zastave: »Ne smemo razmišljati o tem, kar je bilo. Na prosti dan smo se malce sprostili, za nekaj ur smo odmislili hokej. Pripravljeni smo na nove tri tekme. Treba se je hitro pobrati, čeprav si tekme sledijo zelo hitro. Po vseh spodrsljajih je zdaj morda čas, da morda pripravimo presenečenje. Morda je to kliše, toda vsaka tekma se začne z 0 : 0 in tudi proti Čehom bomo šli na zmago. Morda je napočil čas, da s slabšo igro dosežemo zadetek več od tekmecev. Proti tako kakovostni reprezentanci, kot je Češka, moramo biti zbrani in disciplinirani vseh 60 minut, jasno pa je, da bomo morali tudi dosegati gole.«  

 

 

 

 

Deli s prijatelji