HOKEJ

Rebolj: Jesenice brez EBEL zaradi političnih spletk

Objavljeno 28. maj 2013 12.39 | Posodobljeno 28. maj 2013 12.48 | Piše: R. T.

Predsednik hokejistov Jesenice mladi in nekdanji reprezentant Miha Rebolj v izjavi za javnost pojasnjuje položaj železarskega kluba.

Tomaž Razingar (levo) še čaka na jeseniški denar

JESENICE – Po dolgotrajnem ugibanju, ali bi se hokejisti leto dni starega kluba Jesenice mladi lahko že v prihodnji sezoni spet vključili v tekmovanje odprtega avstrijskega prvenstva oziroma ligo EBEL in kaj jim je to onemogočilo, se je z izjavo za javnost oglasil predsednik Miha Rebolj.

V svojem pisanju je izrazil razočaranje zaradi političnih spletk in pomanjkanje interesa na Jesenicah, da bi odločneje podprli klub pri prizadevanjih za vključitev v ligo EBEL. Hkrati je napovedal nadaljnje zavzemanje za kakovosten razvoj hokeja v Zgornjesavski dolini.

Izjava za javnost se glasi (objavljamo v izvirni različici):

V zadnji, upam, da nikoli več ponovljivi sezoni, ko so jeseniškemu hokeju obrnili hrbet praktično vsi, ki so jeseniški članski hokej pripeljali do točke, na kateri je danes, smo v hokejskem društvu HD JESENICE MLADI še naprej aktivno delovali v dobro jeseniškega hokeja, predvsem pa mladih hokejistov, ki smo jim kljub, za državo udeleženko zimskega olimpijskega hokejskega turnirja, nepredstavljivim težavam zagotavljali pogoje za razvoj in športno dejavnost. Moje besede, dejanja in nameni so bili vedno iskreni, pošteni, brez zakulisnih iger, lastnih interesov ter vedno usmerjeni v dobrobit najboljšega športa na svetu.

Da smo prišli do točke, ko smo se zelo resno pogajali celo o vstopu v EBEL, smo morali pošteno, trdo in dobro delati, da smo si zaslužili zaupanje mednarodne športne javnosti. Gradili smo zgodbo, ki ne bi bila zgolj »muha enodnevnica«, temveč bi bili zastavljeni močni in trdni temelji za razvoj hokeja tako na Jesenicah, kot tudi v celotni regiji. Čeprav smo pričakovali nasprotovanje nekaterih si nismo predstavljali takšnega odziva in zakulisnih spletk. V sredo, takoj po prihodu na tehnični del sestanka lige EBEL sem bil negativno presenečen, ko sem v vednost prejel pismo ter bil obveščen o t.i. »pomembnem« telefonskem klicu, ki je postavil načrtovano ter že skoraj zaključeno zgodbo nadaljnjega razvoja hokeja na Jesenicah povsem na glavo. Zaradi teh dejstev mi ni preostalo nič drugega kot podati pisni preklic prijave HD JESENICE MLADI v ligo EBEL.

Kot kaže so, žal, predvsem politični interesi povsod drugje kot v nadaljnjem razvoju najboljšega športa, ki je definiral mesto Jesenice. V HD MLADI JESENICE nameravamo še naprej delovati v dobro hokeja saj se zavedamo, da zgolj z razvojem domačih izredno talentiranih mladih hokejistov lahko uspešno tvorimo nadaljevanje uspešne hokejske zgodbe na Jesenicah kot tudi v Sloveniji. Z ekipama U-20 in U-18 bomo zagotovo nastopali v razširjeni mednarodni ligi EBEL Young Stars ter Junior League ter ravno tako z vsemi ostalimi mlajšimi kategorijami v slovenskem državnem prvenstvu. S še večjim zagonom nameravamo graditi hokejsko prihodnost Jesenic. Veseli smo predvsem podpore lokalnega prebivalstva, sodelavcev, staršev in otrok, ki so vključeni v naše kategorije saj nam dokazujejo, da smo na pravi poti. Nimamo časa za politične spletke, na zastavljenih ter zdravih temeljih bomo uspešno športno zgodbo gradili dalje.
 

Športni pozdrav,

predsednik HD Jesenice mladi Miha Rebolj

Deli s prijatelji