SMUČARSKI TEK

Randallovi in Ustjugovu sprinta na Češkem

Objavljeno 11. januar 2014 19.40 | Posodobljeno 11. januar 2014 19.42 | Piše: STA, Mo. S.

Katja Višnar je po padcu osvojila 11. mesto.

Kikkan Randall.

NOVE MESTO – Američanka Kikkan Randall in Rus Sergej Ustjugov sta zmagovalca tekme svetovnega pokala v smučarskih tekih v sprintu v prosti tehniki v moravskem Novem mestu. Od treh Slovenk v izločilnih bojih je bila najboljša Katja Višnar, zmagovalka kvalifikacij, na 11. mestu.

Višnarjeva se je v polfinale prebila kot srečna poraženka – v četrtfinalu je po fotofinišu osvojila tretje mesto –, v njem pa je na polovici proge padla in sanj o finalu je bilo konec. Alenka Čebašek in Nika Razinger sta nastope končali v četrtfinalu, obe sta v svojih skupinah zasedli peto mesto. Čebaškova je bila 22., Razingerjeva pa 24.

Za Randallovo, ki je zmagala devetič na sprintih za svetovni pokal, sta končali Švicarka Laurien Van Der Graaff in Norvežanka Ingvild Flugstad Østberg.

Slovenca končala že v kvalifikacijah

Ustjugovu, najhitrejšemu v kvalifikacijah, sta družbo na zmagovalnem odru delala Italijan Federico Pellegrino in Rus Aleksej Petjuhov. Ustjugov je zmagal prvič na tekmah svetovnega pokala. Slovenca Luka Gostinčar in Rok Tršan sta nastope končala v kvalifikacijah; Gostinčar je bil 69., Tršan pa 83.

V nedeljo sta na Češkem na sporedu še dve tekmi, moški in ženski ekipni sprint v klasični tehniki. Start bo ob 11.40.

Deli s prijatelji