DALEČ JE ŠLO

Prijatelj, moč, nato Prevc

Objavljeno 08. februar 2015 08.57 | Posodobljeno 08. februar 2015 08.57 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Peter Prevc

Peter Prevc je v Črnem gozdu pristal na tretjem mestu.

Jakov Fak je zmagal v češkem Novem mestu, Petru Prevcu to v nemškem, v Črnem gozdu, ni uspelo. Krila je najbolj razprostrl nemški orel Severin Freund, drugi je v gnezdo, 11,4 točke pozneje, priletel vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Avstrijec Stefan Kraft, po prvi seriji je bil le osmi, slovenski adut Peter Prevc pa je za močjo zaostal še 2,2 točke več. Kraft je tako v skupnem seštevku svetovnega pokala, na 49 točk, po prebitju naprej v drugem skoku povečal prednost pred dvakrat žlahtnim z olimpijskih iger iz Sočija; Avstrijec ima zdaj 1163 točk, Prevc 1114, a finišira (1013 točk) tudi nemški Prijatelj.

Petru je sicer uspela daljava dneva, 141,5 metra, z njo je bil po prvi seriji drugi, le 0,3 točke za Freundom. Na koncu je z desetimi metri manj ostal na stopničkah, svojih četrtih v zadnjih petih tekmah. Dvaindvajsetletnik iz Dolenje vasi tako še vedno pritiska na Stefana Krafta, da mu na koncu le izmakne veliki kristalni globus, a v odlični formi je tudi Severin Freund, ki se približuje obema. Kakor je videti, bi se skupni zmagovalec svetovnega pokala znal odločiti prav na slovenskih tleh, naslednjega meseca v Planici. »Predvsem v drugi seriji se je vrstni red kar premešal, zato sem zadovoljen, da sem ohranil mesto na zmagovalnem odru. Rezultati so v zadnjem obdobju vrhunski, seveda mi manjkajo še malenkosti, ki jih je treba popraviti,« je črnogozdno tekmo ocenil Prevc.

Drugi Slovenci v nemškem Novem mestu

Nejc Dežman je osvojil 13. mesto, Jernej Damjan 19., Jurij Tepeš je bil 21., Robert Kranjec (38. mesto) in Matjaž Pungertar, povsem ponesrečen skok za 50. mesto, pa nista prišla v finalno serijo. 

Deli s prijatelji