MEDALJA

Prevc končno pokazal mišice

Objavljeno 24. februar 2013 08.04 | Posodobljeno 24. februar 2013 08.05 | Piše: D. P.

Slovenija je na svetovnem prvenstvu v Italiji na tekmi skakalcev dobila prvo kolajno.

Peter Prevc (foto: Reuters).

PREDAZZO – »Te stopničke sem dolgo čakal. Izplačalo se je in vesel sem, ker se mi je posrečilo ravno na tem svetovnem prvenstvu,« so bile prve besede 20-letnega Petra Prevca, bronastega s svetovnega prvenstva v Predazzu na srednji skakalnici. Prvak je postal Norvežan Anders Bardal, drugi je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer. Jaka Hvala, ki je bil po polovici tekme 23., je tekmo končal kot 22., Matjaž Pungertar je bil 24., Robert Kranjec, ki je bil po prvi seriji 14., pa je v finalu naredil napako in zdrsnil na 26. mesto. »Treme ni bilo, ker sem bil peti, zato je bilo lažje v finalni seriji,« je priznal Prevc, ki so ga razveselile tudi razmere. »Ko sem videl, da sneži, sem si rekel – to so pa naše slovenske razmere.« 20-letni skakalec iz Dolenje vasi je tudi razkril, kateri so bili zadnji nasveti Gorana Janusa pred finalnim skokom: »Rekel mi je, naj malce počepnem.« »Veseli smo za Petra, to si je zaslužil,« je povedal Robert Kranjec o uspehu svojega kolega iz reprezentance, medtem ko je Jaka Hvala v šali razkril skrivnost Petrovega uspeha: »Dan pred tekmo ni večerjal.«

Prevčeva kolajna je tretja posamična slovenskih skakalcev na SP: 1991. je Franci Petek osvojil zlato v Predazzu, Rok Benkovič pa prav tako zlato leta 2005 v Oberstdorfu. 


Slovenci in Slovenke po novo kolajno

Danes je na srednji skakalnici v Predazzu ob 17. uri na sporedu še ena tekma v smučarskih skokih. Prvič doslej na SP bo na sporedu tekma mešanih ekip, ko barve posamezne reprezentance branijo po dve dekleti in dva fanta.

 

Deli s prijatelji