GLAS LJUDSTVA

Ponosni na Tepeša in Prevca, ker nista pokvarjena kot politiki

Objavljeno 27. marec 2015 22.01 | Posodobljeno 27. marec 2015 22.16 | Piše: D. P.

»Ah, Slovenci nikoli niso zadovoljni in v vsem iščejo kreg in prepir,« je mnenje devetih odstotkov iz ankete.

Jurij Tepeš in Peter Prevc sta poskrbela za slavje.

LJUBLJANA – Slovenski skakalci so osvojili Planico, kjer so minuli vikend dosegli dve posamični in ekipno zmago. Pa vendar nekateri menijo, da naj bi Jurij Tepeš s predolgim skokom na nedeljski tekmi reprezentančnemu kolegu Petru Prevcu odnesel skupno zmago in veliki kristalni globus.

Tepeša ne obsojajo

»To je neumnost. Vsak skače zase in skupnega seštevka ne določa le ena tekma,« je odgovorilo 31 odstotkov naših bralk in bralcev, ki so sodelovali v anketi na naši spletni strani. Da je sistem točkovanja in končne razvrstitve krivičen ter da bi morala Prevc in Severin Freund oba do velikega kristalnega globusa, pa je prepričanih 27 % anketirancev. 

»Še dobro. Fantje so nepokvarjeni, pravi športniki, kalkulacije pa so v domeni politikov!« Tako jih meni petina, 11 odstotkov pa je prepričanih, »da bi Tepeš res lahko malce 'stopil na bremzo'«.

Išče se prepir

»Ah, Slovenci nikoli niso zadovoljni in v vsem iščejo kreg in prepir,« je mnenje devetih odstotkov iz ankete.

Kakor koli že – Prevc in Freund sta zbrala v sezoni svetovnega pokala po 1729 točk. Veliki kristalni globus je zavoljo devetih zmag v sezoni (Prevc je zmagal trikrat) pristal pri Freundu.

Deli s prijatelji