USPEHI

Po zgodovinskem uspehu skakalcem torta in šampanjec

Objavljeno 27. januar 2014 23.18 | Posodobljeno 27. januar 2014 23.20 | Piše: STA, Mo. S.

»Saporo je za mano, nekako sem ga dal iz glave, ampak očitno ga je treba spet prebuditi,« je na sedežu SZS povedal Peter Prevc, ki nosi rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku.

Peter Prevc.

LJUBLJANA – Na sedežu Smučarske zveze Slovenije (SZS) so po izjemnemu uspehu skakalcev, ki so v Saporu na tekmi svetovnega pokala dvakrat slavili, skupaj pa osvojili pet stopničk, znova razrezali torti in odprli šampanjec. Varovanci Gorana Janusa so bili po vrnitvi v domovino dobro razpoloženi, kar je dober obet pred naslednjima tekmama v Willingenu.

Slovenski skakalci so zablesteli že na prvi tekmi na Japonskem, ko je Peter Prevc zmagal, družbo na zmagovalnih stopničkah pa mu je na drugem mestu delal Jernej Damjan. Dan kasneje sta mesti zamenjala, pridružil pa se jima je še Robert Kranjec, ki je bil tretji. S tem so zabeležili 36. in 37. zmago v svetovnem pokalu, Damjan sploh prvo, Prevc pa drugo posamično. Z njo je prevzel tudi rumeno majico vodilnega tekmovalca v skupnem seštevku.

Lahko jim samo čestita

»Užival sem v teh tekmah. Spominjale so me na kontinentalni pokal pred štirimi leti, ko smo bili prav tako prvi, drugi, tretji. Manjkalo je nekaj tekmecev, to drži, vendar rezultat je tak. Jaz fantom samo čestitam. Skoki so bili odlični, imeli smo malo sreče, kljub vsemu super,« je na novinarski konferenci dejal tvorec slovenskih uspehov Goran Janus, ki je od tiskovnega predstavnika SZS Tomija Trbovca – ta je novinarsko konferenco poimenoval zgodovinska po zgodovinskem uspehu – prejel sliko z napisom Gorčiju za prvega trojčka.

Potrudil se je za rumeno majico

»Saporo je za mano, nekako sem ga dal iz glave, ampak očitno ga je treba spet prebuditi,« pa je uvodoma dejal Prevc, ki je zadovoljen s svojimi skoki na Japonskem in vodstvom v skupnem seštevku. »Skoki so bili na zelo visoki ravni, vse se je 'poklopilo', tudi s pogoji. Rezultati so prišli. Vsi smo vedeli, da lahko prevzamem rumeno majico, ampak se je vseeno bilo treba potruditi.«

Drugi junak slovenskega tabora je bil Damjan, ki je zabeležil sploh prvo posamično zmago na tekmah svetovnega pokala. Čeprav začetek sezone zanj ni bil najboljši, je dobro formo ujel v pravem trenutku. »Kaj pa vem ... Zadnje tri tedne sem stopnjeval skoke, iz skoka v skok se počutim bolje. Najboljši dokaz so rezultati, taki kot so,« je povedal Damjan. Zadovoljen pa je bil po vrnitvi domov tudi izkušeni Kranjec: »Zadovoljen sem z Japonsko, najbolj s tem, da sem realiziral dobre skoke na samih tekmah. Po navadi sem v drugih serijah delal napake, zdaj sem stopnjeval. Vesel sem tretjega in četrtega mesta.«

Pred Sočijem še Willingen

Pred vrhuncem letošnje zime, zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju, skakalce čakata še dve tekmi svetovnega pokala, v soboto in nedeljo v Willingenu. Tam bodo nastopili Prevc, Kranjec, Damjan, Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Tomaž Naglič in Jaka Hvala.

Deli s prijatelji