ODPOVED

Po Val d‘Iseru po vodi splaval še Courchevel

Objavljeno 05. december 2014 15.15 | Posodobljeno 05. december 2014 15.15 | Piše: STA, T. L.

Snega ni dovolj, odpovedi tekem svetovnega pokala alpskih smučarjev se vrstijo.

BEAVER CREEK – Potem ko je Mednarodna smučarska zveza (FIS) zaradi visokih temperatur in pomanjkanja snega odpovedala tekmi svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki bi ju moral prihodnji konec tedna, 13. in 14. decembra, gostiti francoski Val d'Isere, je nekaj ur pozneje odpovedala tudi ženske tekme v Courchevelu. Tudi tam namreč nimajo dovolj snega.

Direktor moških tekmovanj Markus Waldner je dejal, da že iščejo nadomestno lokacijo. Waldner je v ameriškem Beaver Creeku, kjer bodo ta konec tedna na sporedu tri tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev, potrdil, da tekmi v Val d'Iseru, na sporedu sta bila slalom in veleslalom, odpadeta in da je ena od mogočih nadomestnih lokacij švedski Aare.

»Lahko bi organizirali slalom, veleslaloma pa nikakor ne. Mednarodna smučarska zveza FIS pa ni bila za tako rešitev,« je dejal Michel Raffin, predsednik športnega društva v Courchevelu, ki je prireditelj omenjenih tekmovanj.

Glavni kandidat za gostitelja odpovedanih tekem je švedski Aare, ki bo leta 2017 gostil tudi svetovno prvenstvo alpskih smučarjev.

Deli s prijatelji