BIATLON

Po suhem streljanju si naboje želi v tarči

Objavljeno 28. oktober 2014 17.07 | Posodobljeno 28. oktober 2014 17.07 | Piše: Marko Uršič

Teja Gregorin bo v novi biatlonski sezoni gradila na olimpijskem bronastem odličju.

Teja Gregorin mirno čaka biatlonske trilerje v belih arenah. Foto: Dejan Javornik

Puška je bila pol leta tekmovalno vržena v koruzo, smuči so stale na podstrešju, a kmalu bodo sneg, mraz in bridki veter oživili biatlonce in biatlonke. Teja Gregorin je ena od olimpijskih junakinj iz Sočija, bronasto kovino si je pritekla v zasledovalni preizkušnji, a nova zima bo spet čas za dokazovanje in izkazovanje.

»V pripravljalnem obdobju ni bilo kakršnih koli težav. Naredili smo seveda nekatere spremembe, nekaj jih je bilo v strelskem delu, malenkost več smo se posvečali suhemu streljanju oziroma malce več smo se s puško ubadali tudi brez nabojev. Malce več kot do zdaj smo streljali. Nekaj je bilo tudi sprememb v programu treninga teka. Kar zadeva mene osebno, sem imela malce manj intenziven trening, kar se mi zdi zelo pozitivno,« je navrgla Gregorinova, ki je v času med dvema sezonama izgubila strelskega trenerja Tomaša Kosa, zato je za vajeti bolj poprijel glavni trener Uroš Velepec.

»Sezona je dolga, računam na dva vrhunca; prvi je tekma svetovnega pokala na domači Pokljuki, drugi pa svetovno prvenstvo v Kontiolahtiju. Tako da bo treba iti v sezono dokaj spočit. Seveda upam, da mi že na začetku uspe dokazati solidno pripravljenost, zato da bom lahko potem do Pokljuke to stopnjevala. Potem se bo verjetno pojavil rahel spust na ravni forme in jo bo treba še enkrat dvigniti. Upam, da bo do Kontiolahtija spet vse šlo, tako kot mora iti. Seveda je v tem trenutku pomembno, da smo zdravi, brez poškodb. Za zdaj imam pri tem kar srečo,« je Teja pozitivno-racionalno naravnana na obračun z drugimi biatlonskimi dekleti.

Teja brez skrbi

Spomladi je bilo nekaj nejasnosti, ali bo Velepec skozi zimska morja še naprej krmaril biatlonski ledolomilec. »Že nekaj časa je vse na mestu. Zaradi tega niti nisem občutila kaj dosti pomanjkanja oziroma ni v naših pripravah ničesar manjkalo. Vse je potekalo nemoteno,« je za Gregorinovo mirna gladina biatlonskega morja. Članica ŠD Nika Ihan ima tudi že podpisano pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije. »Biatlonci in biatlonke jo imamo že kar nekaj časa. Tako smo brez skrbi. Po podatkih, ki jih dobivamo od vodstva, naj bi vse teklo tako, kot mora. Brez kakšnih večjih težav. Priprave potekajo tako, kot smo si jih zamislili oziroma so si jih zamislili trenerji že maja, tako da ni nikjer čisto nobenega pomanjkanja,« je odvrnila, ko smo jo vprašali, ali finančno pri biatlonskem delu vse poteka pozitivno. Teja Gregorin ima z zimskih svetovnih prvenstev dve srebrni odličji, letos so ji na poletnem SP v Rusiji za vrat obesili dve zlati in bronasto kovino na traku; seveda bodo tudi ambicije v novi sezoni primerno visoke.

Deli s prijatelji