DESKANJE NA SNEGU

Po osvojitvi globusov še polomija Žana Koširja

Objavljeno 07. marec 2015 19.47 | Posodobljeno 07. marec 2015 19.48 | Piše: STA, Mo. S.

Ponesrečil se mu je že kvalifikacijski nastop, končal je na skromnem 36. mestu.

Žan Košir.

MOSKVA – Slovenska reprezentanca v deskanju na snegu je na predzadnji tekmi svetovnega pokala ostala brez finalnega nastopa. Na paralelnem slalomu v Moskvi prvič letos v izločilnih bojih ni imela predstavnika, še najbližje uvrstitvi med najboljših 16 je bil Rok Marguč, ki je zasedel 17. mesto, za 16. je zaostal dve stotinki sekunde.

Jure Hafner je bil 18., še za mesto slabši pa je bil Rok Flander. Žanu Koširju, ki je bil pred tem na vseh letošnjih tekmah svetovnega pokala na stopničkah zmagovalnega odra in si je že na prejšnji tekmi zagotovil skupno zmago, se tokrat že prvi kvalifikacijski nastop ni posrečil, tako da se ni niti uvrstil v drugega, zasedel je 36. mesto.

Tekma je bila sicer specifična, saj je potekala na leseni konstrukciji, zato je bila proga kratka, nobene napake pa ni bilo mogoče popraviti. Najmanj je to motilo Američana Justina Reiterja, ki je z nekaj sreče v finalu premagal Avstrijca Benjamina Karla, tretje mesto je zasedel Italijan Roland Fischnaller, edini tekmec Koširju za zmago v slalomskem seštevku svetovnega pokala, ki edini še ni odločen. Pred zadnjo tekmo v nemškem Winterbergu konec naslednjega tedna ima Tržičan 620 točk prednosti.

Brez finala je spet ostala tudi Gloria Kotnik, v kvalifikacijah je zasedla 22. mesto. Pri ženskah je sicer zmagala Avstrijka Claudia Riegler pred Švicarkama Julie Zogg in Patrizio Kummer.

Deli s prijatelji