SMUČARSKI SKOKI

Po odpovedi finala Pungertar in Prevc med deseterico

Objavljeno 14. december 2014 17.44 | Posodobljeno 14. december 2014 20.28 | Piše: STA, S. U.

Nemec Severin Freund je po odpovedi finala zmagovalec druge tekme v Rusiji, Matjaž Pungertar šesti.

Matjaž Pungertar.

MOSKVA – Nemec Severin Freund (145,7 točke) je zmagovalec druge tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v ruskem mestu Nižni Tagil, potem ko je žirija tekmovanja pred nastopom zadnje deseterice odpovedala finale. Na skupno sedmi posamični tekmi sezone se je ponovno izkazal Matjaž Pungertar (127,8), ki je bil kot najboljši Slovenec danes šesti.

Med najboljšo deseterico je končal tudi Peter Prevc (123,3), ki je danes zasedel deveto mesto.

V finalu sta poleg Pungertarja in Prevca nastopila še Jernej Damjan (112 točk), ki je končal na 24. mestu, četudi bi po dobrem nastopu v finalu precej napredoval, ter Anže Lanišek (109,3), ki je bil 27.

Kratko potegnil predvsem Robi

»Poskusna serija pred današnjo tekmo je bila še v redu, recimo, da so bile razmere sprejemljive, predvsem pa stalne za vse in Robi je imel prvo oceno poskusne serije, Peter pa drugo. Nato pa je veter le še stopnjeval jakost in ves čas menjaval smer iz sekunde v sekundo,« je iz Rusije za STA sporočil trener reprezentance Nejc Frank.

»Eni skakalci so to izkoristili bolje kot drugi. Mislim, da smo mi tu nekako potegnili kratko. Tu mislim predvsem na Robija, ki je ves vikend skakal dobro, v prvi seriji pa je imel res smolo z vetrom. Sicer pa smo lahko zadovoljni. Matjaž je spet izboljšal svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu,« je še dejal Frank, ki pravi, da fantje sicer niso prikazali skokov brez manjših napak, a da gre eno z drugim z roko v roki: »To je vse povezano. Če narediš manjšo napako nad hrbtiščem, nato pa dobiš močan sunek od zadaj, te zelo hitro kaznuje.«

Fannemel zadržal mesto vodilnega

Medtem pa je 10. zmagal Freund (145,7), drugi je bil sobotni zmagovalec in vodilni v svetovnem pokalu Norvežan Anders Fannemel, ki je za nemškim skakalcem zaostal za 2,4 točke, tretji pa Avstrijec Stefan Kraft (141,1), ki je s 138 metri dosegel rekord skakalnice in se prvič to sezono povzpel na oder za zmagovalce.

Fannemel (430 točk) je z današnjim drugim mestom zadržal rumeno majico vodilnega, ki jo je oblekel po sobotni tekmi, saj najboljša dva skakalca pred vikendom v Rusiji Čeh Roman Koudelka in Švicar Simon Ammann v Nižni Tagil nista odpotovala. Freund (361) je z zmago zdaj na drugem mestu prehitel Prevca, ki je pred nadaljevanjem sezone na tretjem mestu s 323 točkami.

Naslednja postojanka svetovnega pokala bo švicarski Engelberg, ki bo tekmi svetovnega pokala gostil prihodnji konec tedna.

Deli s prijatelji