POD PONCAMI

Planica s plusom, zdaj v pričakovanju kandidature

Objavljeno 15. maj 2014 13.43 | Posodobljeno 15. maj 2014 13.43 | Piše: D. P., STA

Prireditev si je ogledalo 33.500 gledalcev, čeprav tekme zaradi prenove ni bilo na letalnici bratov Gorišek, ki naj bi bila nared prihodnje leto.

V Planici so se zjutraj merila dekleta, potem pa še fantje.

PLANICA – Organizatorji svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici so sporočili, da so ustvarili deset tisoč evrov dobička, v celoten proračun pa so že zajeti tudi stroški kandidature za svetovno prvenstvo. Med kongresom Mednarodne smučarske zveze (Fis) bo 5. junija znano, ali bo Planica gostila nordijsko svetovno prvenstvo leta 2019.

33.500 gledalcev

Na seji OK Planica so v sredo obravnavali poročila vseh služb, ki so sodelovale pri organizaciji tekem smučarskih skokov za moške in ženske konec marca v Planici. Prireditev si je ogledalo 33.500 gledalcev, čeprav tekme zaradi prenove ni bilo na letalnici bratov Gorišek, ki naj bi bila nared prihodnje leto.

Ženska popestritev

»Prestavitev tekme na Bloudkovo velikanko je bila v luči kandidature za organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju za leto 2019 pravilna. Tudi finalna ženska tekma v smučarskih skokih je bila lepa popestritev programa,« so menili člani OK Planica.

Deli s prijatelji