OSTAJA SKROMEN

Peter Prevc je na trdnih tleh: Ni zagotovila, da bom jutri še vedno uspešen

Objavljeno 14. februar 2016 11.42 | Posodobljeno 14. februar 2016 11.42 | Piše: Mo. S.

Zadnjo tekmo je vsakič treba odmisliti in gledati naprej, na nove priložnosti, razmišlja.

VIKERSUND – Slovenski smučarski skakalci nas razveseljujejo kot že dolgo ne. Po velikem sobotnem uspehu, ko sta se na zmagovalne stopničke zavihtela Peter Prevc in Robert Kranjec, skromni serijski zmagovalec iz Dolenje vasi ostaja na trdnih tleh. Še predobro se namreč zaveda, da je pot »od junaka do bedaka« lahko kratka, kot se je sam izrazil.

Bilo je mučno, razmere težke

Po koncu tekme je priznal, da je bilo čakanje na vrhu letalnice, ko je žirija čakala na ugodnejše razmere, malce mučno. »Prepričan pa sem, da je bilo za Gangnesa še veliko bolj, saj je moral biti zapet, pripravljen, jaz pa sem imel še minuto časa več. Nekajkrat sem še ponovil v mislih, kaj moram narediti. Mislil sem si, da so razmere težke, da pa je lepo, da čakajo, predvsem pa, da bo treba res dobro skočiti, predvsem zaradi tega, ker so razmere res težke,« je bil iskren.

S svojo 16. zmago v svetovnem pokalu je prehitel Primoža Peterko. »Seveda sem ponosen, da sem kot edini Slovenec dosegel toliko zmag. Vedno je bil kdo pred mano, ali Robi ali kakšen izmed Primožev, Ulaga ali Peterka. Zdaj mi je to uspelo. Mi pa to ne daje nobenega zagotovila, da bom jutri še vedno uspešen. Te lovorike bo treba dati na stran in se zbrati na skoke,« je jasen in povsem osredotočen. Zadnjo tekmo je vsakič treba odmisliti in gledati naprej, na nove priložnosti, je dejal za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS).

Prevc je športno čestital tudi skakalkama Maji Vtič in Špeli Rogelj ter seveda Filipu Flisarju, ki je v soboto dosegel svojo peto zmago v svetovnem pokalu.

Janus ponosen na svoje fante

Uspehe naših skakalcev je pohvalil tudi glavni trener moške reprezentance Goran Janus. »Čestitke Petru, Robiju. Fenomenalno! Odlični poleti v zelo težkih razmerah. Čestitke tudi celotni ekipi, lep ekipni uspeh! Vesel sem, da je Peter dosegel 16. zmago, ki ne bo zadnja. Robi ponovno na stopničkah! Peter se je precej popravil od včerajšnjega dne. Robi je naredil rahlo napako v prvem poizkusu. Čestitke Juriju. Po tistem padcu se ni bilo lahko vrniti. Tako da je res vse super, super!« je bil vzhičen.
 

Deli s prijatelji