PISMO

Pater nad Kopija: Ne mečite denarja v Savo, raje se pogovorite z vodstvom Jesenic

Objavljeno 28. julij 2016 13.18 | Posodobljeno 28. julij 2016 13.18 | Piše: S. U.

Zvezdnik NHL trdi, da je na Jesenice nekajkrat poslal kose hokejske opreme, medtem pa pater Bogdan Knavs pravi, da gre za nesporazum.

JESENICE – »Večkrat sem že povedal, da bi bil pripravljeni vlagati v slovenski klubski hokej. Na tak ali drugačen način. Na Jesenice sem nekajkrat poslal nekaj kosov opreme. To sem pripravljen. Če bi se res začela odvijati neka prava zgodba, bi bil pripravljen, zdaj sicer ne, ker nimam časa, tudi vlagati. A če kdo misli, da bom zdaj napisal ček ali pa nakazal denar, potem lahko rečem, da je bolje, da denar spustim po Savi, saj bom vsaj vedel, kam gre. Če bi ga ta trenutek namreč kamor koli dal, ne bi vedel, kje bo končal. In tega se jaz nikakor ne grem,« je pred nekaj dnevi za portal Siol dejal naš NHL-zvezdnik Anže Kopitar.

Odgovor pa je še kako zmotil bivšega podpredsednika Hokejska drsalnega društva Jesenice (HDD) patra Bogdana Knavsa, ki se je v imenu simpatizerjev jeseniškega hokeja na Hrušičana obrnil s kratkim pismom: »Z velikim veseljem spremljamo Vašo uspešno kariero, smo na Vas ponosni in ste v čast slovenskemu in jeseniškemu hokeju. Še posebno pa z navdušenjem prebiramo Vaše intervjuje in pogovore, kajti Vi ste zgled mnogim in verjamemo tudi moralna avtoriteta. Zato so nas toliko bolj vznemirile in užalostile nekatere Vaše besede, ki se navezujejo na hokej na Jesenicah. Osebno menim, da gre za velik nesporazum, neke reči enostavno ne razumemo, zato dovolite, da Vam pojasnimo svoje začudenje.«

Knavs namreč kot podpredsednik HDD Jesenice, tako navaja v omenjenem pismu, ni nikoli slišal, da bi Kopitar pošiljal kakšno hokejsko opremo za društvo, in dodaja, da je predsednik kluba, Anže Pogačar, vse od prvega dne svoje službe vestno in transparentno vodil finančno poslovanje z rednimi mesečnimi poročili vsem sponzorjem. 

Želijo mu veliko uspeha

»Na Jesenicah je veliko mladih hokejskih talentov, ki bi šli radi po Vaših stopinjah in postali uspešni hokejisti. Kot dobro veste, je hokejska oprema draga, mnogi starši težko krijejo vse stroške, klub pa žal še nima zadostnih sredstev, da bi jim lahko nudil najboljše pogoje. Zato Vas iskreno prosim, ne mečite denarja v Savo, raje se pogovorite z vodstvom HDD Jesenice in iskreno povejte, kaj naj naredijo, da bo jeseniški hokej znova ponos nas vseh,« je še dodal in obenem zaključil, da Kopitarju vsi simpatizerji jeseniškega hokeja želijo še naprej veliko uspeha.

Deli s prijatelji