TEKMA S ČASOM

Panika upnikov hokejskih Jesenic

Objavljeno 09. april 2014 14.47 | Posodobljeno 09. april 2014 14.47 | Piše: Rok Tamše

Če upniki do 21. aprila ne prijavijo svojih terjatev, bo Hokejski klub Jesenice izbrisan, sami pa bodo ostali brez denarja.

LJUBLJANA, JESENICE – Ker je Hokejski klub Jesenice (bolj znan kot HK Acroni Jesenice) prek nekdanjih pokroviteljev poplačal vse pravno zaščitene finančne obveznosti (beri kredite bank), je zakoniti zastopnik in nekdanji predsednik kluba Slavko Kanalec na upravni enoti Jesenice 21. marca dosegel sklep o prenehanju delovanja društva Hokejski klub Jesenice.

Izbris iz registra društev je možen, če to med drugim ni v sodnem postopku glede terjatev upnikov. Ker naj bi jeseniški klub nekdanjim igralcem, trenerjem in dobaviteljem še vedno dolgoval precejšnje zneske, je med njimi zavladala panika, saj imajo le še 10 dni časa, da po uradni poti uveljavijo svoje terjatve in tako preprečijo prenehanje delovanja kluba. Z izbrisom bi se namreč lahko dokončno poslovili od poplačila obveznosti.

Naveza Kanalec-Pogačar z novim klubom

Kanalec, ki je zdaj direktor za tehnologijo v podjetju Acroni, nam je danes potrdil, da klub trenutno ni obremenjen z nobeno terjatvijo. Povedal je tudi, da ga še vedno zanima delovanje v jeseniškem hokeju, tudi v novoustanovljenem Hokejsko-drsalnem društvu (HDD) Jesenice, ki ga uradno zastopa Anže Pogačar, tudi nekdanji funkcionar v HK Acroni Jesenice. »Pripravljen sem pomagati tudi novemu klubu, saj imam kar precej znanja in izkušenj iz delovanja pri Hokejskem klubu Acroni Jesenice,« je na kratko povedal Kanalec.

Zanimivo bo videti, ali bo Kanalcu uspelo v nameri, da se HK Jesenice izogne plačilu ogromnih dolgov. Najpozneje v 10 dneh (21. aprila poteče rok za prijavo terjatev) bo znano, ali bo klub res izbrisan iz registra društev. Ker je časnik Ekipa danes kot prvi odmevno objavil poziv upnikom, temu pa sledijo drugi mediji, bo to verjetno težko izvesti.

Spomnimo, da na Jesenicah deluje tudi Hokejsko društvo (HD) Jesenice, vodi ga predsednik in podžupan Jesenic Miha Rebolj. Tudi on je menda med upniki HK Jesenice.

Sicer smo o spretnih manevrih funkcionarjev HK Acroni Jesenice v Slovenskih novicah pisali že lani julija.

 

Deli s prijatelji