SVETOVNI POKAL

Oven po horoskopu šampionsko drvel

Objavljeno 10. januar 2015 12.27 | Posodobljeno 10. januar 2015 12.27 | Piše: M. U.
Ključne besede: Žan Košir

Žan Košir je v Bad Gasteinu prideskal do svoje druge zmage v svetovnem pokalu.

Žan košir slavi svojo drugo najvišjo stopničko svetovnega pokala. Foto: Facebook

Vedelo se je, da bo zakoračil tudi na najvišjo stopničko. Edino zmago v svetovnem pokalu je do zdaj imel iz Bad Gasteina, 12. januarja 2013 je bilo to, včeraj pa si je Žan Košir na istem avstrijskem prizorišču prideskal še drugo zmago v svetovnem pokalu. Slovenski deskarski olimpijski junak iz Sočija je po horoskopu oven in veste, katere so značilnosti tega znamenja? Oven je prvo znamenje zodiaka, ki simbolizira novo življenje, nove začetke in izjemno željo po zmagi. Je močno znamenje, ki lahko hitro deluje agresivno in trmasto, vse zato, da bi lahko dosegel svoj cilj. Ovni so obsedeni z željo in nujo, da so vedno in povsod prvi, sicer jih stvar ne zanima. No, to so tudi lastnosti športnih šampionov in 30-letni deskar iz Pristave pri Tržiču to je.

V včerajšnji finalni vožnji paralelnega slaloma je že najboljši v kvalifikacijah za 23 stotink premagal Italijana Christopha Micka, tretji pa je bil Nemec Patrick Bussler. Zanimivo; nasprotnik v Koširjevem tretjem zaporednem velikem finalu je bil znova Italijan, tokrat Mick. Ta je pred tem v četrtfinalu premagal zmagovalca uvodnih dveh tekem sezone, rojaka Rolanda Fischnallerja. Žan ima zdaj enajst stopničk: dve zmagi, šest drugih mest in tri tretja. V včerajšnjo tekmo, v letošnji zimi je na uvodnem paru preizkušenj osvojil že dve drugi mesti, sicer ni vstopil z najboljšimi občutki zaradi slabšega prazničnega treninga. Toda mojster je mojster in dokazal je, da je trenutno najhitrejši deskar v karavani; prevzel je, poleg vodstva v slalomu, tudi vodstvo v skupnem seštevku paralelnih disciplin svetovnega pokala; Košir ima 2600 točk, Fischnaller na drugem mestu pa 240 manj. To je pomembno tudi zaradi bližnjega svetovnega prvenstva v Kreischbergu.

Zahvala navijačem

»Tokrat so bili na prizorišču moji navijači in jih je bilo nemogoče pustiti na cedilu. Vesel sem, da sem naposled pokazal, da sem sposoben zmagati, predvsem po mnogo drugih mestih, ki sem jih doslej osvajal. Zadovoljen sem, da sem deskal tako, kot sem že dolgo nakazoval, vesel sem, da mi je naposled uspelo. Bad Gastein mi res leži, poleg tega je tudi blizu mojega doma, navijači pa so zvesti in so si vzeli dopust ter prišli navijat zame. Tega sem res vesel. Oni so zaslužni za to zmago,« je Žan Košir tudi z besedami šampionsko zaokrožil izvrstni petek na avstrijskem snegu.

Deli s prijatelji